Orgaandonatie

De afgelopen week draaide het in Nederland om orgaandonatie en ik moet zegen dat ik hierover misschien wel een controversieel standpunt vasthoud maar ik heb mijzelf altijd beloofd om eerlijk te zijn op mijn weblog en dus is mijn standpunt het volgende.

Wanneer mensen weigeren om donor te zijn vind ik ook niet dat zij aanspraak mogen maken op een gedoneerd orgaan want waarom moet een ander iets aan jou geven als jij niet bereid bent om een vergelijkbaar offer te maken? Precies, voor wat hoort wat en al mochten jouw organen uiteindelijk niet geschikt zijn voor een slachtoffer dan heb je in ieder geval het gebaar gemaakt voor een ander dat jij een orgaan wilde opgeven wanneer jij er niets meer aan zou hebben zoals een ander nu voor jou heeft gedaan maar als jij nee hebt aangekruist dan ben ik persoonlijk van mening dat artsen, zusters en broeders gewoon de beslissing mogen maken om de stekker er uit te trekken aangezien jij zelf er voor hebt gekozen om je organen niet beschikbaar te stellen voor een ander, jij kiest er feitelijk voor dat een ander misschien sterft omdat jij vasthoudt aan iets waar je wanneer je dood bent toch niets meer aan hebt dus waarom zo een offer van een ander verwachten toch?

Hoepel op met je geloof argument want dan moet je ook niet op een lijst staan waar je wel in aanmerking wilt komen voor zo een gedoneerd orgaan!!!