Review: The Last Witch Hunter

We kennen Vin Diesel allemaal wel van de Fast & Furious films maar voor de eerste Fast & Furious film speelde hij in een franchise genaamd The Chronicles of Riddick. De reden waarom ik Chronicles of Riddick aanhaal is omdat The Last Witch Hunter heel veel overeenkomsten met elkaar hebben waarbij The Last Witch Hunter net als de eerste Chronicles of Riddick film hopelijk een nieuwe franchises zal gaan worden (is althans de hoop).

tlwh3

The Last Witch Hunter draait om Kaulder, een krijger die lang geleden in de strijd om de Koninginsheks te verslaan om zo de mensheid te beschermen. Op het moment dat Kaulder toeslaat vervloekt zij hem waardoor hij eeuwig in leven zal blijven. Dit moment is cruciaal voor de wereld waarbij er een speciale orde komt om heksen in bedwang te houden en hij komt in dienst van een geheime dienst van de kerk genaamd de Cross and Axe waarvoor hij over de wereld reist in de strijd om heksen voor het gerecht te brengen en de mensheid te beschermen. De vrede die er echter heerst is kwetsbaar want er zijn verschillende heksen die niets liever willen dat de vrede ten einde komt. Wanneer Vader Dolan, de begeleider van Kaulder lijkt te zijn vermoord door een heks stuit Kaulder op een samenzwering die dieper gaat dan hij had kunnen denken en lijkt alles waar hij al die eeuwen voor heeft gevochten voor niets te zijn geweest en hij niet alleen alles op het spel moet zetten om de heksenkoningin weer te verslaan maar ook moet hij samenwerken met de meest onwaarschijnlijke bondgenoot namelijk een heks.

tlwh6

Riddick in het verleden en nu.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, als je namelijk de Chronicles of Riddick hebt gezien dan constateer je eigenlijk al gelijk dat The Last Witch Hunter wel qua stijl heel erg veel overeenkomsten heeft met Vin Diesel zijn grote doorbraak maar dat is niet erg. The Last Witch Hunter laat namelijk gelijk zien dat de actie centraal staat.

tlwh1

Men probeert wel het gevoel te geven alsof de film een heel diepgaand verhaal heeft maar de film lijkt vast te houden aan een bepaalde formule en is qua verhaal dan ook geen moment verrassend. Gelukkig gaat het hier ook niet om het verhaal, diep van binnen hebben we eigenlijk wel zitten wachten op een hersenloze actiefilm van Vin Diesel die ons doet terugdenken aan de spierbundel Riddick en dit doet toch wel heel erg daar aan terug denken. En daarmee is een nieuwe guilty pleasure film waarschijnlijk voor velen weer gekomen want je kijkt eigenlijk naar Riddick in een nieuw jasje en eerlijk is eerlijk, zo zien we Vin Diesel het liefst, in dat soort rollen want de actie is lekker “over the top”, het is een afgerond verhaal wat ondanks dat makkelijk met een vervolg kan komen en het verveelt geen moment, het is alleen jammer dat de film eigenlijk weinig in het verleden afspeelt. Ik had graag meer gezien van het verleden en had ook liever gezien dat we begonnen in het verleden met (het klinkt raar) het verlies van zijn vrouw en kind en hoe het verder groeide naar de strijd tegen de heksen. Doordat dat gedeelte nu is afgerond en het lijkt alsof het per se in het heden moet afspelen heb ik persoonlijk het gevoel dat er ontzettend veel meer in had gezeten omdat de franchise niet gelijk naar het heden had moeten gaan maar best wat vroeger had kunnen afspelen om zo bewust de franchise wat had kunnen redden want dit is absoluut een serie waar ik meer van wil zien, gewoon omdat het een lekkere verstand op nul en blik op oneindig film is.

tlwh2

Conclusie:

Het is niet een film om bij na te denken, de special effects lijken bij vlagen wel alsof ze uit het jaar 0 komen maar eerlijk is eerlijk, het is gewoon genieten om Vin Diesel in actie te zien. Het is niet uniek, het is niet bijzonder maar gewoon een fijne film om in de herfst naar te kijken wanneer je toe bent aan wat actie waar je niet bij hoeft na te denken.

Cijfer: 7

tlwh5