Dirk Scheeringa terug in de financiele wereld.

Net zoals de rest van Nederland denk ik ook dat ik het beter weet en dus moet ik ook gewoon even mijn zegje doen over het feit dat Dirk Scheeringa terugkeert in de financiële wereld. In de Incassowereld om precies te zijn (ook al noemt hij het niet zo). En wat is er nog beruchter dan de bankwereld, inderdaad, de incassowereld. Want geen andere financiele instelling (mag je een verkapt incassobureau eigenlijk nog wel een financiële instelling noemen?) heeft met zo weinig regels te maken als deze instellingen omdat er geen onafhankelijke toezichthouder is. (misschien dat hij daarom wel zo een bedrijf start, geen toezichthouder dus hij kan een tijdje zijn gang gaan zonder gedonder)

Maar goed, wat gaat hij namelijk doen. Dirk (ik mag vast wel Dirk zeggen 😉 ) gaat zich bezig houden met Factoring. Dit is een soort van Incasso waarbij bedrijven hun vordering verkopen aan hem waar hij een lager bedrag dan de vordering aan ze betaald (maar het bedrijf heeft tenminste nog wat geld ontvangen uiteindelijk, bij een incasso project is dat tenslotte nooit 100% zeker of er überhaupt nog geld komt) en zijn bedrijf gaat uiteindelijk proberen om alsnog het geld te krijgen en daar haalt hij dan ook zijn winst uit. Dit is trouwens iets wat Incasso Bureau’s ook regelmatig doen alleen gaat Dirk het doen met recente vorderingen terwijl Incasso Bureau’s het vaak met oude vorderingen doen. Hierdoor kan hij in principe voor sommige bedrijfjes falliesement voorkomen al kan hij het ook verergeren omdat hij misschien wel een veel te laag bedrag betaalt voor die vordering en is het meer uitstel van executie. En wie zegt ons dat hij uiteindelijk alsnog een echt incasso bureau er van maakt maar onder het mom van Factoring alsnog de regels daarvan negeert, voor zover die er zijn want de politiek roept wel dat er regels komen maar waar zijn die dan? (gelukkig maar dat er Rapport Voorwerk II bestaat denk ik dan voor vele mensen in incasso projecten)

Omdat er nog geen toezichthouder is kan je eigenlijk het bedrijf beschouwen als een soort van Incasso Arie, er zijn namelijk nog niet echt regels vastgelegd over wat hij wel en niet mag doen, voor hetzelfde geld gaat zijn bedrijf dus op een dagelijkse basis bij het bedrijf langs waar de vordering tegen loopt. (soort van stalking)  Verder kan hij zo een beetje elk bedrag eisen van de debiteur omdat er nog geen grens is vastgelegd (al is de kans groot dat de rechter zelfs in dit geval Rapport Voorwerk II zal aanhouden omdat het nog steeds een soort van Incasso is).

Maar, er is ook goed nieuws, hij gaat zich bezig houden met vorderingen van bedrijven bij bedrijven. Hij is niet van plan om bij particulieren geld te gaan incasseren en dat is misschien wel een stap in de goede richting (kijkend naar het feit hoeveel geld hij mensen eigenlijk nog schuldig schijnt te zijn 😉 ).

Toch moet ik zeggen dat ik ook Dirk een nieuwe start gun, tenslotte maken wij allemaal fouten maar ik vraag mij toch af of het wel verstandig is of Dirk zich weer bezig gaat houden met het geld van anderen.

Uiteindelijk zal alleen tijd het zeggen en moeten wij het nog gaan zien. Tot die tijd, succes Dirk en dit keer Leen maar thuis laten.

*Facepalm*