Kabeltjes gesmeed door elfjes bij maanlicht

Iedereen die werkt met beeld en geluid heeft die discussie vast en zeker wel eens gevoerd. De discussie over audio kabels voor beeld en geluid. De een vindt een dropveter HDMI kabel goed genoeg en de ander zweert hoog en laag bij de Monster kabels (of nog duurder).

Het is een discussie overigens die ik regelmatig voer, niet dat ik voorstander ben van de dropveter HDMI kabels maar voor een relatief korte afstand vind ik best dat een HDMI kabel van de Action moet kunnen.

Voor audio echter is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dit omdat dit een analoog signaal is van de versterker af naar de speakers toe dus dit kan ik nog wel begrijpen dat men daar wat meer in investeert om een zo perfect mogelijke audio beleving te krijgen.

Vandaag hoorde ik echter voor de verandering over een ander soort kabel. Een Audio USB kabel. Blijkbaar heeft men een nieuw verhaaltje verzonnen om de mensen weer geld afhandig te maken en zo te beweren dat wanneer audio over een audio USB kabel van de PC of HDD naar de speler/versterker/reciever wordt gestuurd dat het dan nog beter klinkt. Er schijnen zelfs heuse luistersessies te zijn georganiseerd en mensen beweerden dat zij verschil hoorden waardoor ze schijnbaar gerust honderden euros aan dit soort kabels hebben besteed. Ik zou zeggen: neem maar even contact op met de doktoren met witte jassen die je een prive kamertje geven want je spoort gewoon niet.