Review: Deadpool

deadpoolromance

Deadpool

Ook wel bekend als “The Merc with the Mouth” is niet je alledaagse superheld, dit zegt hij zelf aan het begin van de film al, hij is geen held en is niet super. Hij is dan ook niet er voor geboren, laat staan gemotiveerd. Zijn verhaal draait om puur eigen belang en de rest kan hem weinig meer schelen.

deadpool1

Maar laten we beginnen bij het begin:

Deadpool was namelijk niet altijd Deadpool maar eerst was hij Wade Wilson. Wade Wilson is een voormalig lid van de Special Forces waar hij na een paar jaar uitstapte om zich wat meer te richten op de mensen om hem heen, lokaal strijden tegen onrecht (misschien dan toch een held?). Dan, op een dag, ontmoet hij Vanessa in de bar van zijn vriend Weasel en verandert zijn leven volledig, alsof hij zijn soulmate heeft gevonden. Het leven lacht ze toe maar helaas is het leven niet altijd zonneschijn en maneschijn want dan wordt er kanker bij Wade Wilson geconstateerd. De artsen kunnen hem niet helpen en hoewel hij samen met Vanessa allerlei alternatieven opzoekt besluit hij na lang wikken en wegen een duister aanbod te volgen van een mysterieuze man die hem uiteindelijk leidt naar een lab geleid door ene Ajax en het duistere Weapon X project. Gedurende de behandeling wordt hij extreem gemarteld om zijn genen te stimuleren te gaan monteren, iets wat uiteindelijk leidt tot een verminking van zijn uiterlijk maar ook tot een razendsnelle genezing van zijn verwondingen. Wanneer hij het resultaat ziet van de behandeling doet hij er alles aan om Ajax (ook wel bekend als Francis trouwens) te vinden en de behandeling ongedaan te doen maken zodat hij er weer normaal uit ziet maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en wanneer Ajax zijn vriendin Vanessa ontvoert wordt het nog persoonlijker en laat hij zich letterlijk door niets en niemand tegen houden.

deadpool2

Ryan Reynolds zijn droomproject

Al sinds de X-Men Origins: Wolverine film heeft Ryan Reynolds er geen geheim van gemaakt dat hij maar al te graag een Deadpool film wilde maken. Hij vond het afschuwelijk wat er gebeurde met hem in die film en wilde dat graag corrigeren. Helaas was de Wolverine film een fikse tegenvaller in de box-office (mede door een lek drie maanden voor de grote release van die film) en besloot men dat er geen Deadpool film zou komen, voorlopig zou de studio zich weer voornamelijk op ensemble X-men films gaan richten aangezien die wel een groot succes waren.

Tot er in 2014 opeens test beelden voor een Deadpool film op het internet verschenen. De reacties van de fans logen er niet om en Fox besloot om alsnog de Deadpool film te laten maken met Ryan Reynolds in de hoofdrol.

En met succes overigens. De film bevat niet de volledige introductie van Deadpool, er zijn een paar kleine details aangepast maar heel erg storend zijn die niet. Deadpool is voornamelijk zoals wij hem kennen. Namelijk een grofgebekte anti-held.

deadpool-movie-image

Zodra de film begint valt al gelijk op dat je het geheel niet serieus hoeft te nemen, de openingscredits laten je gelijk in een van de grote actie scenes vallen echter neemt het principe van openingscredits op een zeer originele manier maar wel volledig op zijn Deadpools op de hak en laten je gelijk al grinniken. Er komen namelijk flink wat verwijzingen naar Ryan Reynolds filmcarriere voorbij en maken dat al een beetje op de hak. Dit gebeurt overigens gedurende de hele film wel een paar keer, voornamelijk verwijzend naar Wolverine en de Green Lantern (die het wel heel erg moet ontgelden).

Toch draait Deadpool natuurlijk meer om het bashen van andere films en gelukkig is dat ook het geval. Deadpool bevat niet alleen de wat cliche grappen maar ook een flinke lading originele humor en voor een superheldenfilm heb ik zelfs nog nooit zo hard gelachen terwijl ik op het puntje van mijn stoel zat op het gebied van actie. Deze film weet het namelijk perfect te combineren en dat is grotendeels te danken aan de perfecte hoeveelheid humor die Ryan Reynolds met zijn humor en timing naar het doek weet te brengen. Ik heb het de afgelopen paar dagen al vaker geroepen maar volgens mij is Ryan Reynolds eigenlijk Deadpool in vermomming want ik zie geen andere acteur op dit moment die beter Deadpool naar het scherm zou weten te brengen. Ik kan zelfs niet eens meer het spel Deadpool op de consoles meer spelen omdat ik mij erger aan de stem die  het karakter in spreekt. Ryan Reynolds is gewoon Deadpool en zal net zoals Hugh Jackman die Wolverine speelt de enige acteur zijn die dat karakter kan spelen.

deadpool5

Wat ik persoonlijk ook heel erg kan waarderen van de film is de link die men maakt met de X-Men films hoewel deze film niet binnen het tot nu toe opgebouwde universum valt van Fox. Dit betekent dat men het venster open houdt dat Deadpool zijn verschijning daar kan maken (wat na dit weekend betekent dat die kans een stuk groter is geworden).

De link is duidelijk aanwezig maar zijn niet zo belangrijk voor de film dat het extra bezoekers zou trekken, het is een kleine toevoeging die het wel laat voelen als een groter onderdeel van het geheel.

De film duurt nog geen twee uur en van begin tot eind heb ik ontzettend gelachen, ik heb me geen moment verveeld en hoewel het verhaal misschien wel heel erg simplistisch is voor een superhelden film tegenwoordig en het dus heel weinig diepgang biedt is het net als de eerste Iron Man misschien wel de perfecte introductie film van een nieuwe superheld (ook al zegt hij zelf dat hij dat niet is). Het smaakt naar meer en gelukkig komt dat er ook aan.

De film is uiteindelijk qua stijl een Deadpool comic zoals wij die gewend zijn maar dan op het grote witte doek en dat is prima in orde! Men heeft zich geweldig aan de stijl van de comics gehouden en is misschien wel een van de beste verfilmingen er van met een paar vrijheden. Ben je een fan van comics en/of super hero movies dan kan ik deze van harte aanraden!

Deadpool Valentines day

In tegenstelling tot veel Marvel titels is deze film gekeurd met een Kijkwijzer 16. Deze Kijkcijfer keuring is zeer terecht qua hoeveelheid geweld en “gore” dat in beeld komt.

Houd hier rekening mee!

Cijfer: 8

deadpool3