Review: Zootropolis NL

1458_fp_FWB_ZootropolisGeneric_14012016b Denk je eens in, een wereld, onze wereld waar eigenlijk nooit de mensheid is geevolueerd, wij hebben nooit bestaan. In plaats daarvan zijn het de dieren geweest die zover zijn gekomen waar wij nu zijn. Alle dieren leven in vrede met elkaar, prooi en jagers, allen leven zij samen met de stad Zootropolis als middelpunt.

Zootropolis draait om het konijntje Judy Hopps, zij heeft een droom waarbij ze als ze later groot is als eerste konijn bij de politie te gaan. Het is een droom die door haar vriendjes en haar ouders hard wordt ontmoedigd maar ze besluit om door te gaan, ze wordt geaccepteerd bij de academie en weet uiteindelijk te slagen waardoor ze dankzij een project van de burgemeester zelfs wordt toegewezen tot het korps van Zootropolis, midden in de grootste stad waarbij ze vol goede moed aan de slag gaat… als parkeerbeambte.

zootropolis-nick-judy-en-finnick

Hier stuit ze op de sluwe vos Nick die een meesteroplichter blijkt te zijn en die hals overkop samen met haar in de zoektocht naar verschillende verdwenen dieren belandt. Judy heeft 48 uur om de zaak op te lossen want anders valt haar droom om politieagent te worden in duigen en ze heeft er alles voor over om dat te voorkomen.

Zootopia-Wallpaper-disneys-zootopia-39116264-1920-1080

Bunny-cop movie

We hadden al de buddy-cop movie en nu is er dus ook de Bunny-Cop movie en je moet toegeven, het is best slim bedacht wanneer deze film die richting op gaat en alle aspecten van de buddy-cop films zitten er in, denk bijvoorbeeld aan de tegendraadse kameraad die niet gelijk zin heeft om te helpen maar uiteindelijk voornamelijk voor de toch wel komische noot weet te zorgen. Toch is de kracht van deze film niet alleen in de leuke hoofdrolspelers te vinden maar in de hele wereld want niet alleen zijn de meeste karakters die je ziet in de film erg leuk en slim gevonden (alsof er een spiegel wordt voorgehouden in veel aspecten met alle clichés die er bij horen) maar ook weet men het verhaal heel erg leuk te houden voor jong en oud. De slimme woordspelingen zorgen er voor dat niet alleen de kleintjes flink zullen lachen maar ook de volwassenen zullen regelmatig hard gaan lachen om deze film want Disney zou Disney niet zijn als de meeste grappen dubbel kunnen worden opgevat zodat de volwassenen ook zullen lachen, hoe onschuldig bepaalde grappen ook mogen zijn.

zootropolis-trailer-2-1

Typisch Disney

Je begrijpt het waarschijnlijk wel, het is weer een typische Disney animatiefilm met een overduidelijk moraal wat je eigenlijk al vanaf het begin van de film meekrijgt namelijk “je kan alles worden zolang je maar wilt” en eerlijk is eerlijk, zelfs als je niet van dit soort films houdt is het een hele fijne film om naar te kijken.

584

Disney probeert geen moment te verbloemen dat het niet het wiel opnieuw probeert uit te vinden maar weet het wel op weer een typische wijze naar het witte doek te brengen en doet mij persoonlijk weer terug denken aan de hilarische Keizer Kuzco en hoewel hij die film niet op mijn persoonlijke ranglijst van favoriete Disney films weet voorbij te gaan moet ik zeggen dat ik lang niet meer zo hard heb gelachen om een Disney film en dat vind ik persoonlijk zeker erg bijzonder te noemen, mede dankzij Pixar zijn wij de laatste tijd voornamelijk bediend met de wat meer serieuzere films voor de volwassenen en minder op de tussen doelgroep (m.u.v. Inside Out)

Disney Animation Studios, de studio achter deze film is al een paar jaar bezig met een opmars qua kwaliteit en emoties die ze in de films weten over te brengen. Wreck it Ralph en Frozen lieten zien dat ze op de goede weg waren om Pixar niet langer te zien als de grote “moneymaker” en met Zootropolis moet Pixar zeker gaan oppassen dat ze misschien binnenkort niet meer de belangrijkste studio zullen zijn voor Disney want eerlijk is eerlijk, The Good Dinosaur viel een beetje tegen, waar velen namelijk hoopten op iets als The Flintstones in een Pixar jasje kregen we eigenlijk een soort Platvoetje en zijn Vriendjes in Pixar stijl en dat was een flinke domper. Nee, dan liever wat we nu o.a. hebben gekregen met Zootropolis. Blik op oneindig en genieten zou ik zeggen en schaam je niet om als volwassene naar deze film te gaan zou ik zeggen want het is zeker dit voorjaar een van de leukste films op het witte doek.

Overigens zijn de Nederlandstalige versie en de Engelstalige versie beide voorzien van een uitstekende cast al ging mijn persoonlijke voorkeur uit naar de Nederlandstalige want eerlijk is eerlijk, sinds Kuzco en Atlantis is Disney niet meer zo ontzettend grappig geweest.

maxresdefault

Absoluut de moeite waard en vanaf nu in de bioscoop.

 

Cijfer: 8

images-4