Verhuizen

verhuizen2

Afgelopen week was het dan zover, mijn eigen huisje werd opgeleverd en uiteraard ben ik gelijk die week overgegaan naar mijn eigen huisje want na bijna 1.5 jaar was ik maar ik denk ook zeker ook mijn ouders daar wel aan toe.
Met een rolcontainer, de hulp van mijn ouders, mijn zwager, mijn zus en een oud collega ging in 1 dag de gigantische lading dozen over naar mijn eigen stekkie (10000000x dank!!!) om dan de volgende dag Ikea te mogen verwelkomen met de nieuwe meubels.
Nu zit ik er dus al een paar dagen en zie ik flink wat mensen komen en gaan met hun spullen (en al was ik zaterdag grotendeels van de dag niet thuis) maar wat mij eigenlijk opviel was dat voor zover ik heb meegekregen er eigenlijk weinig mensen gebruik hebben gemaakt van een reguliere verhuisdienst.
Vroeger gebruikten mensen meestal een verhuisdienst om de spullen in te pakken of in ieder geval te vervoeren tussen het oude huis en het nieuwe huis maar bij het appartementen complex waar ik zit heb ik dat eigenlijk niet gezien. Misschien is het “gierigheid” van ons, of hebben we gewoon geen zin om voor zoiets te betalen of is het iets van de huidige generatie die het liever zelf doet. Ik vond het in iedergeval wel opvallen.
Nu is het natuurlijk zo dat het maar appartementen zijn van nog geen 50m2 dus in dat opzicht zou het wel meevallen qua spullen die mensen meenemen (al kan het ook tegenvallen qua hoeveelheid, denk aan 15 dozen met alleen al dvd’s).

Ik vond het in iedergeval wel een pittige uitdaging en ben dan ook blij dat het grotendeels nu achter de rug lijkt te zijn, nog een paar spullen ophangen (lampen, gordijnen), mijn oude kamer opruimen en even de dvd kast laten opmeten en bestellen maar dat laatste dat komt binnenkort wel.

Nu genieten van het huisje en zo ontzettend dankbaar zijn voor alle hulp, dank jullie wel! En niet vergeten dat er nog een housewarming party aan komt :D.


Tagged:

3 Comments

 1. Ronny Delsink March 13, 2016 11:33 am 

  Een verhuizer zou ik zelf pas inschakelen wanneer de afstand groter wordt. Wanneer je binnen dezelfde woonplaats verhuist ga je wat sneller kijken of je dat zelf niet kunt regelen, zeker omdat het huren van een busje de laatste jaren natuurlijk ook een stuk voordeliger is geworden (je kunt voor €35 al een dag lang gebruik maken van een busje met zo’n 15 -25 m3 inhoud en als je daar een keer of wat mee rijdt, kom je al een heel eind (al dan niet met wat hulp)). Wanneer je echter van woonplaats verkast en dan een afstand van zeg zo’n 100 km of meer moet overbruggen, dan wordt het een heel andere zaak, dan ben je meerdere dagen bezig en kun je al moeilijker aan hulp komen, zodat een verhuisbedrijf een redelijk (zij het iets kostbaarder) alternatief wordt.

 2. Sanne Spr March 13, 2016 11:39 am 

  Ik heb niet geholpen hoor

  • joristhewise March 13, 2016 11:46 am 

   Jawel, toch een keer wezen shoppen, advies geven. Hoort er ook bij :).

Comments are closed.