Onzin van Geenpeil

Wat ik niet begrijp, sites als Geenstijl roepen schande om het feit dat er zo wordt bezuinigd op o.a. de zorg. Groot gelijk, die bezuinigingen zijn zeer ongepast en moeten ook worden omgedraaid.

Echter, en dat moeten we niet vergeten, medewerkers van Geenstijl zitten ook achter Geenpijl, de organisatoren van het referendum van morgen. Nu denk je misschien, het is een goede zaak dat referendum en een referendum is ook een goede zaak maar niet over iets als dit, de reden is omdat het al grotendeels in werking is getreden, er valt niet echt veel tegen te doen, men wilde alleen een “statement” maken om dat referendum te organiseren.

En nu denk je vast en zeker, het is een zeer goede zaak dat wij ons kunnen laten horen en dat klopt ook, dat is het ook. Maar niet alleen boeit het de meeste mensen niet en wordt de kiesdrempel waarschijnlijk niet eens gehaald maar de regering hoeft zich er uiteindelijk niet eens aan te houden omdat het een raadgevend referendum is. Echter, dat is niet eens mijn punt. Mijn punt is, de kosten.
Het referendum kost de overheid namelijk 30 miljoen euro, dat is 30 miljoen euro dat de overheid ook in de zorg had kunnen steken bijvoorbeeld of in een koopkrachtcorrectie voor de minderbedeelden en bijvoorbeeld de ouderen. Maar nee, dit is democratie, 300.000 mensen hebben een krabbel gezet omdat zij wilden roepen dat zij gehoord willen worden om een wederhoor te bieden tegen de bezuinigingen en het beleid van de overheid. Nou, leuk gedaan zou ik zeggen, bedankt voor het verspillen van 30 miljoen euro die men beter had kunnen besteden aan de zorg.