Kabinet laat zijn ware gezicht zien!

Vandaag heeft het huidige kabinet aan Nederland zijn ware gezicht laten zien, het laat niet alleen zien dat het niet een sociaal kabinet is maar dat het ook een kabinet is dat niet alleen gebrek aan ruggegraat laat zien maar ook dat ze hun achterban gerust verraden, dat ze de wil van het volk negeren en dat niet alleen Sjonnie en Anita negeren maar ook Henk en Ingrid.

Staking

Vandaag waren er in het hele land stakingen in het onderwijs waarbij werd geprotesteerd tegen bezuinigingen op het onderwijs, onderwijs waarbij wij niet alleen de toekomstige leiders van het land klaarstomen voor wat hun te wachten staat maar ook de jongeren die juist een handje extra kunnen gebruiken worden nu extra gestraft.

Een rechts kabinet staat in Nederland vaak voor een streng immigratie beleid en vooral aandacht voor het zakenleven. Sociaal is het dan ook bij lange na niet. Dat er zo heftig wordt gekort op bepaalde voorzieningen als onderwijs en geestelijke hulpverlening zorgt er haast voor dat je je af gaat vragen waar dit kabinet wel voor is, want het is overduidelijk er niet voor iedereen in het land.

Ondertussen kan de heer Wilders wel lopen krijsen dat we terug moeten naar de Gulden (kosten 75 miljard minimaal + nog heel veel extra kosten, onderzocht door een anti-euro onderzoeksinstituut) wat dan volgens hem uiteindelijk beter voor ons is maar waar worden die kosten dan op verhaald? Hoe krijg je die er uit? Juist ja, nog meer bezuinigingen, nog meer extra lasten en zo nog meer teneergang van de economie die nu al kwakkelt, waardoor het dus nog slechter wordt.

Bezuinigen in het onderwijs is niet de manier om geld te besparen, je kort namelijk op je toekomst. De heer Rutte zei steeds dat de volgende generatie anders met de lasten komt te zitten echter door deze bezuinigingen zitten ze dat al en wordt het alleen maar slechter gesteld met de jeugd want studeren wordt zo niet alleen voor veel jongeren al veel moeilijker (zonder de juiste begeleiding die nu al wordt weggesaneerd) maar door het schrappen van de basisbeurs zet je nu al de financiele lat extra hoog voor ze, een lat die ze alleen maar kunnen bereiken door een baan erbij te nemen, een baan die er voor zorgt dat ze weer langer doen over hun school omdat ze zich op twee dingen moeten richten, wat gelijk weer zorgt voor een extra kostenpost want als je er langer dan gebruikelijk over je opleiding doet dan betekent dat dat je nog eens een boete krijgt waardoor je nog dieper in de schulden komt. En blijkbaar is dat de bedoeling van dit kabinet.

Leuk die twee partijen die er “voor de gewone mensen” zijn, zoals de PVV en CDA beweren. Echter dit beleid en deze bezuinigingen, laten alleen maar zien dat ze vooral samen met de VVD voor de elite en de welgestelden zijn en dat ze niet alleen hun achterban bedriegen, hun eigen standpunten negeren maar ook de rest van Nederland eigenlijk laten stikken.

Ik kots op dit kabinet!