Weer een videotheek minder

Gisteren stond er in het lokale suffertje dat de Videotheek Videoland in Almere Buiten dicht gaat. Nu is het sluiten van videotheken een trend die al een paar jaar aan de gang is en helaas ook steeds vaker voorkomt, dit overigens niet alleen vanwege het vele downloaden en VOD diensten maar de sluiting van deze videoland is een stuk grimmiger, deze videotheek sluit namelijk vanwege de vele overvallen die er zijn geweest.

Na 6 overvallen sluit de eigenaar de deuren, het is genoeg geweest, hij heeft al het mogelijke er aan gedaan maar helaas blijft het gebeuren en is het voor hem genoeg geweest. Terecht natuurlijk dat hij de deuren sluit maar het is diep triest dat er niets aan is gedaan door de gemeente om het te voorkomen.

De politie heeft het lef om de oorzaak gedeeltelijk bij de lokatie te leggen omdat de videotheek op een hoek gelegen is. Echter, waarom leg je dan de schuld bij de winkelier neer? Is het dan niet de verantwoordelijkheid van de politie om extra toezicht te houden op winkels op vergelijkbare locaties?

Maar het blijft jammer dat er weer een videotheek verdwijnt. Ik vind het altijd heerlijk om even rond te snuffelen tussen de vele dvd’s, even kijken of er nog mooie ex-rentals zijn en kijken of een speciale film misschien wel net dat pareltje is wat je later alsnog koopt. Het is jammer dat ze verdwijnen want overbodig zijn ze nog lang niet.