Remakes van films…

De afgelopen paar jaar moet ik eerlijk zeggen dat ik het gevoel heb alsof de inspiratie van Holywood begint op te raken, er komt flink wat rotzooi uit, oude tv series krijgen een (soms slechte) verfilming en ook steeds vaker remakes van oude hits. Nu hoeft een remake niet per se een slechte film te zijn, tenslotte zijn sommige films van origine zo slecht dat een remake een verbetering kan zijn, soms kan je het gevoel hebben dat een film geen remake nodig heeft en soms kan een remake een verslechtering zijn, iets wat trouwens meestal het geval is.

Toch zijn er een paar films die positief eruit springen als geslaagde remake. Een daar van is misschien wel heiligschennis te noemen maar ik moet zeggen dat The Karate Kid van dit jaar een fantastische remake is van het origineel, misschien komt het wel door de cast (ik heb een zwak voor Jackie Chan), misschien wel de setting (het mysterieuze China) of de combinatie :), ik zit in ieder geval keer op keer te genieten bij deze film, soms mag zo een film ook wel een Guilty Pleasure zijn.

Toch hoop ik dat de komende tijd de trend van Remakes steeds minder normaal wordt en dat wij meer interessante films mogen gaan verwachten als Inception e.d. :D. Want als het niveau wordt zoals Clash of the Titans dan houd ik mijn hart vast :(.

Maar nogmaals, een remake hoeft niet slecht te zijn maar doe een beetje moeite zoals ze bijvoorbeeld bij The Karate Kid hebben gedaan, een soort van reboot zou je het dan ook bijna kunnen noemen, ik zit namelijk ontzettend te genieten, helemaal van de extended edition, het voegt een #Cutefactor 1000x toe aan de film want er is heel veel aan toegevoegd waarbij ik echt iets heb van “waarom zat dat niet in de bioscoop versie?”. Nu kan het zijn omdat de film daarom nog langer zou duren maar je hebt bij deze film juist absoluut niet het gevoel dat hij lang duurt. En ja, ik vind hem een stuk beter dan het origineel. Met al het respect voor Mr. Miyagi.