Streaming is ook voor mij?

De afgelopen tijd ben ik mij langzaam ook aan het verdiepen in het streamen. Kleine stapjes, beetje bij beetje mijn setup correct aan de praat krijgen en steeds meer verdiepen in het geheel. Nu heb ik een tijd geleden een column geschreven over hoe het streamen de wereld bezig hield. Hoe sommige mensen zich kunnen aanstellen alleen maar om meer kijkers te genereren en steeds meer filmpjes en geluidseffecten aan de stream toevoegen om zo uiteindelijk het boeiend te houden voor de kijkers.

twitch

Gedurende de afgelopen paar weken heb ik zelf het streamen weer opgepakt. Het begon een beetje met wat spellen spelen en af en toe de microfoon ook openzetten maar het voelde een beetje amateuristisch aan waardoor ik ook het gevoel had om niet echt contact te kunnen maken met de kijkers (als ik die al had, kijkers krijgen is iets wat zeker niet moet worden onderschat).

Dus besloot ik mijn bankrekening te plunderen en een serieuze pc te gaan bouwen die niet alleen games moest kunnen streamen via een capturekaart maar ook daadwerkelijk pc games zou kunnen spelen in 4K om op die manier ook met PC games aan de slag te kunnen gaan. Tijd dus om mijn game pc van vijf jaar geleden een upgrade te geven (en mijzelf ook hierbij realiserend dat het een duur proces zal zijn wat jaren door zal blijven gaan.

Als processor zit er nu een i7 8700 processor in, krachtig genoeg om de load van het streamen naast het spelen te kunnen dragen. Overigens draait hij gewoon op stock snelheid. Kan misschien wel hoger maar hoeft niet.  Ook heeft de PC 16GB DDR4 3200 geheugen ingebouwd zitten zodat ze wat spreiding heeft al komt daar binnenkort nog een keer 16GB bij.
Voor de PC spellen zit er een MSI GeForce GTX 1080TI GAMING X TRIO videokaart ingebouwd om zo voorlopig met 4K vooruit te kunnen. De webcam is een Logitech 920C en de capture kaart is een Elgato HD60Pro.

De pc is dus een flinke investering (de vorige koste slechts de helft en mijn credit card huilde dan ook flink al zal ik deze wel de komende maanden weer aanvullen) maar zal zeker een zijn die in ieder geval gemak gaat brengen en hopelijk ook veel plezier. Ik ben nu al flink wat tests aan het draaien om het allemaal wat soepeler te laten verlopen en wat professioneler te laten verlopen maar ik weet ook dat ik niet veel kijkers zal gaan trekken, ik ben daarvoor gewoon niet onderscheidend genoeg van de mainstream. Ik zal gewoon mijn eigen ding gaan doen met mijn favoriete spellen. Flink de afwisseling er in gaan gooien maar wel iedere zaterdag rond 17:00 een filmreview er in gaan knallen (mits ik niet hoef te werken). Verder van maandag tot en met donderdag zo rond 19:00 een stream er uit gooien maar die hard gamen zoals sommige mensen iedere dag doen van vroeg tot laat, nee, dat houd ik niet vol, simpelweg omdat er genoeg andere dingen te doen zijn in het leven.

De komende tijd zal ik flink gaan bloggen (niet vloggen) over de verandering van kijkgedrag en wat voor een impact dit heeft op de manier hoe wij media verslinden als kijker. Dus blijf gezellig terugkomen en volg mij op Twitch: http://www.twitch.tv/joristhewise