Macbook Pro met pensioen

Na bijna zeven jaar is het dan zover. Mijn oude trouwe Macbook Pro gaat met pensioen. Het klinkt misschien raar om een ode te schrijven op een blog over een laptop maar het is mijn blog en deze Macbook heeft zo veel gedaan voor mij en mijn werk dat zij eigenlijk gewoon verdient om nog een maal in het zonnetje te worden gezet.

Want behalve dat ik er honderden artikelen op heb geschreven heeft zij ook meerdere malen een event gered op mijn werk vanwege de ijzersterke samenwerking tussen Barco, Doremi en Apple computers. De Macbook zag namelijk gelijk dat het een Doremi was waar ze op werd aangesloten en stelde alles al perfect in, sterker nog, zelfs het geluid werd automatisch goed gezet. En moest het via de geluidsprocessor gaan dan werd dat ook keurig aangegeven dat ze daar op was aangesloten en koos ze zelf de juiste instellingen.

De Macbook toonde aan dat het een machine was voor professionals, het ruime aanbod aan poorten, het feit dat vele instellingen automatisch werden ingesteld wanneer ik er apparatuur van de bioscoop op aan sloot, het was exact wat nodig was voor mij om zo flexibel mogelijk te zijn bij events, zelfs wanneer wij nieuwe dingen moesten proberen die wij niet eerder hadden gedaan stond deze machine voor ons klaar ondanks dat zij niet zelf een HDMI poort had.

Ik moet eerlijk zijn, deze Macbook heeft mij door zoveel situaties heen geholpen, ze heeft mij geholpen door een moeilijke tijd met mijn huisgenoot die mij terroriseerde, zij heeft belangrijke events gedraaid op mijn werk en zelfs nu nog doet ze haar werk zonder veel moeite al is het wel zo dat haar leeftijd nu wel door begint te schemeren. De pootjes onder de laptop zijn weggesleten, ze wordt wel erg warm en regelmatig de beroemde parasol met de kleurtjes in beeld maar ondanks alles gaat ze nog steeds door met haar werk en dat is best knap met haar 4GB aan werkgeheugen in deze tijd.

Misschien is het raar om een afscheidsartikel te wijden aan een apparaat maar zeven jaar is best bijzonder voor een laptop, helemaal in deze tijd waarbij wij alles maar vervangen en tegenwoordig apparaten veel minder lang mee lijken te gaan terwijl ze ook steeds duurder worden maar misschien vormt het ook wel een beetje een band op een gegeven moment wanneer je zo je frustraties en rot momenten van je af hebt geschreven op een machine die er eigenlijk altijd voor je klaar stond wanneer je een rot moment hebt gehad.

Weg gaat ze gelukkig niet helemaal. Ze krijgt alleen een vast plekje op het bureau in plaats van dat ze overal mee naar toe wordt genomen. Ze mag van haar pensioen gaan genieten (en zal zeker nog gebruikt gaan worden 🙂 ). Dus Metallica, dank je wel voor alles de afgelopen zeven jaar.  <3

IMG_7501