Nieuwe MacBook

En hier zit ik dan, op een nieuwe Macbook Pro waar ik aan het wennen ben aan een nieuw toetsenbord wat naar mijn mening op dit moment wel redelijk lekker typt. Goed, het is pas een paar minuten en tot nu toe heb ik eigenlijk grotendeels gewoon zitten browsen maar ook het typen moet geoefend worden natuurlijk.

De toetsen kan ik in ieder geval automatisch vinden wat dan ook een fijn iets is want bij de Windows laptop op werk moest ik daar nog even naar zoeken.

Overigens hoeven jullie, mijn trouwe lezers je geen zorgen te maken, ik zal niet vaak over mijn nieuwe machine vervelen. Het is eigenlijk grotendeels vandaag dat ik het er over zal hebben en daarna zal ik er weer over ophouden ;-).

Wat misschien wel grappig te noemen is is dat mijn vader op dit moment tegenover mij zit met een 2017 model en eerlijk gezegd hoor ik geen verschil tussen beide toetsenborden of misschien hoor ik voornamelijk alleen mijn vader zijn notebook’s toetsenbord.

Goed, misschien hoor ik een klein verschil, mijn toetsenbord klinkt wat doffer dan dat van mijn vader zijn Macbook al vond hij dat verschil wel meevallen. Het is in ieder geval stiller dan het toetsenbord van mijn oude Macbook Pro. Wat ik ook een groot verschil vind is het geluid dat uit de laptop komt. Het geluid klinkt wat voller en heeft zowaar flink wat bas. Let wel, de andere Macbook Pro van mij was zeven jaar oud dus natuurlijk is er sinds die tijd veel doorgevoerd qua verbeteringen op het gebied van geluid maar het verschil is wel heel erg groot in vergelijking met de oudere Macbook. Het geeft een echte umphf aan het geluid.

Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Ik kan niet zeggen of het daadwerkelijk veel sneller is op dit moment maar het voordeel is op dit moment dat Safari weer zonder problemen werkt en er geen ventilatoren tekeer gaan met blazen zodra er een webpagina wordt geopend.

Misschien dat ik er over een paar weken nog een review van maak maar dat weet ik nog niet zeker. Het wordt in ieder geval de komende jaren een leuke samenwerking denk ik. Ik zal misschien het systeem nooit optimaal gebruiken off tot de max belasten maar ach, dat deed ik ook niet met mijn vorige systeem al kwam het soms met DCP O Matic redelijk dichtbij qua kracht.