Verstappen moe?

In Nederland is autoracen hotter dan ooit. Na al die malaise met Jos Verstappen in de jaren 90/00’s en tegenwoordig een Nederlands herenvoetbal elftal wat geen internationaal toernooi meer weet te halen heeft Nederland zich de afgelopen paar jaar wat breder georiĆ«nteerd en is F1 racing dankzij een nieuw talent hotter dan ooit. Ironisch genoeg is overigens dat het gaat om de zoon van Jos Verstappen namelijk Max.

Max is een uniek talent, vindt gaatjes die andere coureurs niet zien tijdens de race en het staat eigenlijk wel vast, hij wordt wereldkampioen, de enige vraag die wij nog kunnen stellen is wanneer. Omdat hij nog jong is is hij echter ook nog een beetje triggerhappy, hij reageert soms wat te impulsief en dat heeft hem dit seizoen ook al een paar races gekost. Kan gebeuren natuurlijk maar hij moet wel goed op blijven letten natuurlijk.

Ik kijk op televisie met heel veel plezier naar de races, voor mij is het eigenlijk ook de enige reden waarom ik nog een televisie pakket heb bij Ziggo, puur en alleen om de races te bekijken en de programma’s die zij er omheen hebben. Het is dan ook niet zozeer die programma’s er omheen war ik moe van word, sterker nog ik snap ook best dat ze bij die programma’s zo enthousiast over Max Verstappen zijn want het is lang geleden sinds er zo een talent op de circuits heeft gereden die gewoon met een mindere wagen soms wonderen weet te verrichten. Nee, mijn probleem is met al die vele F1 nieuwssites die constant in de vele nieuwsberichten die zij meerdere keren met andere woorden opnieuw plaatsen waar zelfs zijn grote fouten in een race worden goed gepraat met “hij is nog jong”, “hij is nog zo enthousiast”, “hij moet nog leren om zijn enthousiasme te beperken”. Zelfs bij de grootste fouten worden er door deze Nederlandse sites nog veren in zijn reet gepropt. Ik durf te wedden dat als het boeiend was dat hij een scheet zou hebben gelaten dan zouden zij zeggen dat het stinkt naar bloemetjes en dat het zo bijzonder is dat ook hij scheten kan laten.

Natuurlijk begrijp ik dat het uniek is dat een Nederlander zo uitzonderlijk goed is in deze sport en natuurlijk zit ik iedere race weer voor hem te juichen maar kan men alsjeblieft een beetje genuanceerder kijken naar de prestaties die hij levert en misschien ons enthousiasme wat temperen.

Misschien daarom dat ik qua enthousiasme voor een specifiek team blijer ben dat Toro Rosso met dat kleine budget en Honda motoren af en toe toch een klein succes heeft te vieren ondanks het feit dat ze eigenlijk mijlenver achter liggen op de grote broer Red Bull. Toro Rosso is op dit moment misschien wel voor Honda de grote speeltuin waar zij alles nu kunnen uitproberen zonder in problemen te komen met Grid Penalties omdat het niet uitmaakt, het is hoe dan ook een kostenpost voor ze en zij zullen hoogstwaarschijnlijk alle verliezen compenseren echter mede daardoor heeft Honda natuurlijk volgend jaar Red Bull aan de haak weten te slingeren.

Het wordt volgend jaar een interessant seizoen want reken maar dat Honda waarschijnlijk de zaakjes nog niet op orde heeft en reken er ook maar op dat als je als Verstappen fan dit seizoen al zwaar vindt (en wij zijn pas halverwege en men heeft nu al het gevoel dat men de wagen niet verder kan pushen door de motor) dat het volgende seizoen mogelijk nog vele malen zwaarder gaat worden.

Dus kunnen we even wat dimmen met al die nep positiviteit? Ik denk dat het volgend jaar namelijk vele malen zwaarder gaat worden en dat wij die positiviteit beter kunnen bewaren voor volgend seizoen om het nog een beetje geloof waardig te houden.

max1

 


Tagged: , , , ,