It’s the season to be…

Working very hard!

Het is zover, de eerste grote film voor Kerstmis is uitgebracht en dat betekent dan ook dat de komende weken het werk drukker zal gaan worden, er minder tijd is om te gamen en dat ik af en toe waarschijnlijk wel een slecht humeur zal gaan hebben. Is dat een slechte zaak? Niet helemaal, we kennen allemaal dat soort periodes in ons leven dat je je even 200% moet geven voordat je daarna weer een beetje op de lowdown kan gaan, even naar adem kan gaan happen en het wat rustiger aan kan gaan doen.

Het klinkt heel erg raar want wie gaat er nu naar de bioscoop toe rond Kerstmis? Ik heb er geen onderbouwing voor behalve 18 jaar ervaring en dat is dat het niet alleen druk is rond de Kerst maar dat het zelfs de drukste periode van het jaar is voor de bioscopen. Het is een periode waar bioscopen een beetje met angst naar kijken maar voornamelijk met enthousiasme want wij willen het voor iedereen een zeer prettige belevenis maken.

Maar goed, het wordt dus weer druk op het werk en ik moet eerlijk zijn, ik heb er eigenlijk heel erg veel zin in dit jaar. Het wordt een interessante Kerst voor de bioscopen namelijk met alle films die deze periode uit gaan komen, ik kan zelfs zeggen dat ik het gevoel heb dat bioscopen zalen tekort hebben. Er komen zo ontzettend veel films uit dit jaar en het wordt denk ik ontzettend hard werken voor iedereen en uiteindelijk zal het wel belonend zijn dat alle bezoekers hopelijk ontzettend hebben genoten van de films die ze worden aangeboden.

En toch word ik een beetje weemoedig als ik terug denk op de pareltjes van films die wij het afgelopen jaar al hebben gehad. Het was een jaar vol met hoogtepunten (en ook dieptepunten). De komende weken ga ik aan de slag om mijn eindejaarslijstjes te maken en mijn verwachtingen voor volgend jaar op te schrijven. Nu wordt het gewoon tijd om mijn bed op te zoeken en even te relaxen en mentaal voor te bereiden op dat wat komen gaat.