Favoriete films 2018

Hoewel ik oorspronkelijk van plan was om een top 10 te gaan maken van mijn persoonlijke beste films van 2018 heb ik echter besloten om er een lijstje van te maken van mijn favoriete films van 2018. Die reden hiervoor is eigenlijk simpel want heel veel van mijn favoriete films van 2018 zijn eigenlijk niet eens hele goede films. Het zijn films die mij even de wereld lieten vergeten, die soms een traan brachten, soms een lach, soms gewoon spannend waren vanwege de keiharde actie en soms ook omdat ik gewoon er van aan het genieten was samen met mijn ouders (wat ik hoop in 2019 nog vaker te gaan doen, familie is belangrijk tenslotte).

Dus, bij deze mijn lijstje:

marypoppins123Mary Poppins Returns

Hoewel ik in eerste instantie niet laaiend enthousiast was over deze film moet ik wel zeggen dat ik er wel van heb genoten wanneer ik er naderhand op terugkijk. De film weet je op een of andere manier zo te betoveren dat je wel de hele tijd met een lach op je gezicht zit te kijken. In deze film waarbij Mary Poppins terugkeert naar de Banks kinderen omdat het niet helemaal goed gaat met het gezin is het erg bijzonder om te zien dat sprookjes gelukkig nog kunnen bestaan zolang je er maar in blijft geloven. In een tijd van crisis zal Mary Poppins gelukkig altijd helpen en komt deze film in tijden van mogelijk een nieuwe crisis om de hoek misschien wel op het juiste moment. Ook de keuze van Emily Blunt voor deze film vind ik absoluut een geweldige keuze. Wat ik vooral heel erg leuk vind in de film is dat iedere keer wanneer je ziet dat er weer een avontuur wordt gestart zij een heel stiekem lachje laat zien met pretoogjes alsof zij er zelf ook heel erg van aan het genieten is dat zij deze rol mag spelen. Ja, de film heeft een oubollig jasje en is misschien niet voor iedereen weggelegd omdat je wel hiervan moet houden maar, het weet de gevoelige snaar te raken, het brengt je terug naar de tijd van Mary Poppins en er is gewoon eigenlijk niet veel mis met dat oubollige in deze onzekere tijd waarbij wij misschien wel allemaal even terugverlangen naar een veilige haven.

 

blackkklansmanBlacKKKlansman

In deze tijd van Donald Trump en de oprukkende extreem rechtse groeperingen is het misschien ook wel het juiste moment van deze film waarbij een Afrikaans Amerikaanse man infiltreert in de Klu Klux Klan. Dit klinkt aan de ene kant als een absurde komedie maar het is een waargebeurd verhaal waarbij de leider van de Ku Klux Klan zelfs pas jaren later hoorde dat de undercover agent eigenlijk een donkere huidskleur had en dat hij dus niet steeds met een blanke man te maken had. De film is hoe absurd het misschien ook klinkt eigenlijk ijzersterk, spannend met wat zwarte humor (no pun intended) maar weet je flink te raken. Na afloop had ik een paar minuten nodig om even bij te komen en dat heb ik niet snel bij een film. Wat een bijzondere film.

 

 

 

astarisbornA Star Is Born

Het langverwachte filmdebuut van Lady Gaga in het regiedebuut van Bradley Cooper. Een emotioneel drama van een beginnende artiest die verliefd wordt op een populaire zanger die in haar een nieuw talent ziet. En terwijl haar ster rijst is zijn ster dalende en begint zijn alcoholmisbruik langzaam maar zeker zijn tol te eisen. Een prachtig muzikaal drama waarbij Lady Gaga zichzelf definitief op de kaart weet te zetten als actrice en Bradley Cooper laat zien dat hij ook kan regisseren. Een geweldige soundtrack zorgt er voor dat deze film je nog lang bij zal blijven.

 

 

 

 

crazyrich

Crazy Rich Asians

Misschien een vreemde eend in de bijt maar absoluut een pareltje. Het is misschien een beetje een cliche verhaaltje van een meisje dat een relatie heeft met een jongen die uiteindelijk van een rijke familie komt en zijn moeder die haar niet goed genoeg vindt. Het is iets wat wij misschien wel vaker hebben gezien maar de extravagante sfeer gecombineerd met Chinese tradities, op een of andere manier past het gewoon allemaal en hoewel je vanaf het begin al weet hoe dit gaat aflopen zal je uiteindelijk met een warm gevoel de zaal verlaten. Een ware feel-good movie.

 

 

 

 

falloutMission Impossible: Fallout

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt en dit keer is het zijn zwaarste en moeilijkste missie ooit om de wereld veilig te houden van grote schurken. Dit keer wordt de missie ook zeer persoonlijk en zal hij samen met zijn team alles op alles moeten zetten maar dit keer wordt de missie persoonlijker dan ooit en zit verraad in een onverwachte hoek. Een heerlijke no-brainer actie film zoals wij de franchise eigenlijk al jaren kennen. De stunts zijn gevaarlijker dan ooit tevoren en wat je hierbij dan ook niet moet vergeten is dat Tom Cruise al zijn stunts zelf doet waardoor je niet alleen extra geboeid zit te kijken omdat het gewoon echt voor je neus lijkt te gebeuren maar ook nog eens dat je flink wat respect krijgt voor de acteur zelf. Zeker een van de betere actiefilms van 2018.

 

 

 

 

blackpanther1Black Panther

In het mysterieuze en technologisch geavanceerde land Wakanda heerst de koning die ook de beschermheer is van het land als de mystieke krijger The Black Panther. Echter waar het land jarenlang een verborgen en relatief rustig bestaan leidt wordt dat opgeschrikt wanneer een van de zondes van de vorige koning naar voren treedt in de vorm van Erik Killmonger die zegt de rechtmatige koning te zijn en daarbij de troon opeist. Wat volgt is een machtsstrijd waarbij Koning T’Challa die zijn rijk wilt redden en een oorlog met de buitenwereld wilt voorkomen die Killmonger wilt starten. Deze film is een oorsprongsverhaal van The Black Panther die ons kennis laat maken met Wakanda en T’Challa die in Infinity War uiteindelijk een zeer belangrijke rol gaan spelen en misschien wel een van de sleutels zijn in de strijd tegen Thanos. Het is een zware Marvel film die ons gedeeltelijk met de neus op de feiten drukt met hoe landen leed hebben veroorzaakt met hun kolonialisme en slavernij maar het is ook een film die een van de tofste karakters in het Marvel universum laat zien en een van de krachtige bondgenoten van de Avengers introduceert. Het is ook een van de belangrijkste films van het MCU geworden.

 

infinitywarAvengers: Infinity War

De film waar het hele MCU naar toe heeft gewerkt. De strijd voor het universum en minimaal de helft van de levens. Thanos is bezig de Infinity Stones bij elkaar te zoeken zodat hij zijn plan om het halve leven uit te roeien in het universum zodat er weer balans optreedt en de Avengers zijn de enigen die misschien nog een kans hebben om hem tegen te houden. Het is een emotionele achtbaan te noemen. Het is een strijd van leven op dood en niet iedereen zal het overleven. Het is een van de grootste MCU films ooit en misschien wel de belangrijkste film. Hier heeft men ruim tien jaar naar toe gewerkt en komt alles dan ook eindelijk samen. Een van de succesvolste films allertijden die van begin tot eind je op het puntje van de stoel laat zitten. Deze film mag niemand missen.

 

 

 

tombraiderTomb Raider

Nadat de spelserie al een paar keer een reboot heeft gekregen heeft de filmserie eigenlijk sinds de Angelina Jolie films nooit meer een opvolger gekregen maar dit jaar kwam er dan eindelijk een reboot. Een nieuwe actrice, Alicia Vikander heeft dit keer de rol op zich genomen in de reboot van de Tomb Raider films en hoewel gamers het verhaal gedeeltelijk zullen herkennen omdat het erg veel lijkt op het eerste deel van de reboot spellen is het toch een totaal andere film geworden. Wat echter wel is gebleven is de nieuwe stijl van Tomb Raider. De rauwe nieuwe stijl uit de reboots is overgenomen in de film. Lara Croft is niet meer de avonturier die al meerdere expedities heeft gedaan maar dit is haar eerste avontuur en alles is nieuw voor haar. Gedurende de film zie je haar groeien van rebelse twintiger naar de avonturier die wij kennen uit de spellen, een vergelijkbare groei eigenlijk die zij in de spellen in het eerste deel ook doormaakt. Alicia Vikander is dan ook perfect gecast voor deze rol, het past perfect bij haar en zij weet dan ook te overtuigen in haar rol. Waar de pers misschien niet al te lovend was over de film waren de gamers erg positief over deze film die de spellen qua stijl en karakters wist te benaderen. Een hele fijne actie avonturenfilm.

 

bohemianBohemian Rhapsody

Een muziekfilm over  de legendarische band Queen met daarbij natuurlijk een flinke rol weggelegd voor Freddie Mercury zijn flamboyante levensstijl, zijn rol in de band en hoe zijn leven was. Van het begin toen de band nog Smile heette tot het legendarische Live Aid concert. Natuurlijk is het verhaal wat geromantiseerd en krijgen we niet alle dirty details te horen van het leven van Freddie maar dat hoeft ook niet. Deze film is een prachtige film die op een emotionele wijze het verhaal voor iedereen vertelt over hoe het leven voor Freddie Mercury was. Het is niet een biografische film geworden maar meer een eerbetoon en dat is eigenlijk uitstekend want iedereen houdt wel van de band Queen en dit is gewoon prachtig te noemen.

 

 

 

 

quietplaceA Quiet Place

De Aarde is binnengevallen door een buitenaards ras dat heel fel reageert op geluid waarbij ze alles en iedereen aanvallen die ook maar geluid maken. De laatste overlevers moeten dan ook zo stil mogelijk  zijn om er voor te zorgen dat ze niet worden ontdekt want anders is de kans van overleven minimaal. Wat volgt is een film die niet alleen heel erg stil is maar ook in de bioscopen er voor zorgde dat mensen heel erg stil waren. Niemand in de zaal durft door de stilte ook maar een kik te geven waardoor eigenlijk je een hele bijzondere filmervaring krijgt die je niet snel meer terug krijgt. Je kon letterlijk een speld horen vallen want je durft zelfs niet te ademen omdat  je dan opvalt en het gevoel hebt dat je misschien zelf ook wel wordt aangevallen door de aliens. Een meesterwerk zou je bijna zeggen.

 

 

 

soloSolo

Waar zou Luke Skywalker zijn zonder Han Solo en Chewbacca in A New Hope en de twee Star Wars films die daarop volgden? Nergens natuurlijk. Deze film vertelt het verhaal van hoe Han Solo Chewbacca ontmoette en hoe zij de Millennium Falcon wisten te bemachtigen. Een Star Wars verhaal dus maar totaal anders dan je tot nu toe gewend bent geweest. In de vorm van een Heist Movie wordt dit verhaal verteld en zal je met veel humor en actie het verhaal meebeleven. Zeker een pareltje die veel beter verdiende dan de matige box-office resultaten die de film heeft gehad. Een uniek avontuur voor jong en oud die niet per se Star Wars fans hoeven te zijn.

 

 

 

mandyMandy

Wanneer Nicolas Cage een film maakt dan zijn tegenwoordig de reacties niet meer mals. Toch heeft hij tegenwoordig een ware cult status doordat hij juist zo een zeer veelzijdige acteur is. Mandy is een van die films die misschien wel zo fout is dat hij weer goed te noemen is. De film draait om Red, een kunstenaar die woont in een hutje in het bos samen met zijn vriendin Mandy. Op een dag wordt ze gekidnapt door een cult en gaat Red er met een kruisboog en een bijl achter haar aan om haar te bevrijden waarbij hij een flink spoor van lijken achterlaat. De film is heel erg fout maar ondertussen zo fout dat het weer briljant is waarbij Nicolas Cage volledig lijkt door te draaien en te ontsporen. Heerlijk voor een foute filmavond.

 

 

 

readyReady Player One

In de toekomst doen wij eigenlijk alles in een virtuele wereld. School, werk, entertainment, alles vindt zich plaats in een virtuele wereld genaamd The Oasis. Deze plek is ontwikkeld door James Halliday die wanneer hij komt te overlijden een wedstrijd heeft uitgezet waarbij spelers die er aan meedoen en de wedstrijd weten te winnen alle aandelen krijgen van zijn bedrijf en zo de baas wordt van The Oasis. De film volgt Wade Watts die denk dat hij misschien wel de oplossing heeft en weet hoe hij de juiste easter egg moet ontdekken om de puzzel op te lossen. De film is gebaseerd op een erg goed boek en eerlijk is eerlijk, Steven Spielberg heeft het op zijn eigen wijze naar het witte doek gebracht. Natuurlijk is het onmogelijk om zo een bijzonder boek te verfilmen, helemaal wanneer de regisseur eigenlijk zoveel mogelijk zijn eigen films probeert te ontwijken en dat is erg goed gelukt om het naar het witte doek te brengen. Het enige minpunt (behalve dan de hoofdrolspeler) is misschien wel het prekerige van Steven Spielberg aan het einde waarbij hij wel erg veel vrijheden heeft genomen.

 

 

mowgliMowgli

Andy Serkis was net als John Favreau bezig met een verfilming van het klassieke Jungle Book verhaal echter Andy Serkis zijn versie was dichter bij het boek bedoeld als basis in plaats van de Disney animatiefilm en dat zorgt voor een hele duistere emotionele spannende vertelling van het Jungle Book verhaal rond het jongetje Mowgli dat is opgegroeid tussen de wilde beesten. Oorspronkelijk bedoeld voor de bioscopen maar door Netflix weggekaapt voor hun neus en dus al lekker thuis te bekijken vanaf dag 1 en eerlijk is eerlijk, dit is wel een productie die menig bioscoop heel graag zou hebben gedraaid. Wat een toffe film was dit.

 

 

 

 

romaRoma

Roma is ook een Netflix Exclusive maar het verschil is dit keer dat deze film wel in een select aantal bioscopen draait. Dat is door Netflix gedaan om de film de mogelijkheid te geven om in de prijzen te vallen bij de grote filmprijzen de komende maanden. Roma is een film van Alfonso Cuaron die ons terugbrengt naar Mexico City in de jaren 70 waar wij een Mexicaans gezin volgen, om precies te zijn volgen wij Cleo, een huishoudster in het gezin van Sofia en volgen wij haar in een woeste periode van haar leven waarin er voorspoed is maar ook rampspoed. Het gezin zal na afloop nooit meer hetzelfde zijn. Cleo is gebaseerd op de huishoudster die voor Alfonso Cuaron zorgde maar wat eigenlijk blijkt wanneer je de film kijkt is dat het misschien wel het leven van heel veel kinderen in die tijd had kunnen zijn. Het resulteert in een prachtig emotioneel drama wat aan de ene kant is geschoten in zwart/wit maar aan de andere kant is de film uitgebracht met Dolby Atmos wat de film een heel knus gevoel geeft. Het was niet echt mijn type film maar ik heb er eigenlijk van begin tot eind in gezeten en meegeleefd met de familie.

 

 

christmaschronicles

The Christmas Chronicles

Een kerstfilm in mijn lijstje. Ik ga er eigenlijk niet veel over verklappen behalve dan dat Kurt Russel als de Kerstman misschien wel de rol van zijn leven speelt. Het hoogtepunt van de film voor mij persoonlijk is het einde. Het einde is misschien wel het mooiste en meest bijzondere van alle Kerstfilms die dit jaar zijn gemaakt.

 

 

 

 

 

megThe Meg

Bijna 23 jaar na de vorige grootste haaienfilm (laten wij de vervolgen maar even vergeten) is het droomproject van Jan de Bont (echter wel zonder hem) dan eindelijk in de bioscopen verschenen. Dit keer met een Jason Statham die het opneemt tegen een Megalodon. Het klinkt heel absurd en dat is het misschien ook wel maar laten wij eerlijk zijn, het hoeft niet altijd een intelligente film te zijn natuurlijk. Het is een pure popcornfilm die op sommige momenten zelfs nog absurder wordt dan je denkt echter uiteraard weet onze grote held de boel te redden. Toch viel deze film mij zeker niet tegen en wist hij mij zelfs op veel vlakken te verassen. Je zou het bijna zelfs een goed iets noemen dat China de afgelopen tijd zich steeds meer is gaan bemoeien met de filmindustrie wereldwijd zodat dit soort films alsnog worden gemaakt omdat dom vermaak niet altijd een slecht iets is. Naast intelligente films als een Cold War moet ook gewoon een lekkere blockbuster als The Meg staan. Een beetje balans is een goed ding.

 

 

girlspidersThe Girl in the Spiders Web

Het wordt gebracht als een reboot van de filmserie echter men had niet de bedoeling om de eerste films opnieuw te maken en dus besloot men om met Claire Foy in de hoofdrol gelijk te beginnen met het vierde deel van de Millennium boeken te verfilmen. Het gevolg is wel een spannende thriller maar omdat wij eigenlijk een gloednieuwe Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist kregen is het heel pittig om in het verhaal te komen met nieuwe hoofdrolspelers.

Net als in de voorgaande films draait het weer om het verleden van Lisbeth (en gedeeltelijk begint het wel wat vermoeiend te worden) maar de film weet het spannend te houden. Dit is wel een van de weinige keren dat ik baal dat ik het boek niet heb gelezen maar ik moet wel zeggen dat ik regelmatig tijdens deze film op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Net als in de voorgaande verhalen is de spanningsopbouw erg goed maar hebben de trailers helaas iets te veel details gegeven die er voor zorgen dat bepaalde verassingen al zijn verpest. Mocht je het boek nog niet hebben gelezen en de trailers hebben overgeslagen maar wel een liefhebber was van de voorgaande delen dan mag je deze niet missen.

 

partypartyThe Party’s Just Beginning

Het regiedebuut van de actrice Karen Gillian die besloot om het eens op een andere boeg te gooien en het regisseursjasje aan te trekken. De film gaat over Luisadh wiens leven een beetje in een neerwaartse spiraal is geraakt nadat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Terwijl ze troost probeert te vinden in het geforceerd genieten van het leven is ze eigenlijk op zoek naar iemand om over haar verdriet en verlies te praten en probeert ze er weer bovenop te komen. Het is een kleine filmproductie en ik denk ook niet dat het een film is die een breed publiek zal trekken maar juist de bekrompen depressieve sfeer van Inverness in de winter (prachtig plaatsje overigens in het echt) zorgt er voor dat je begint te begrijpen hoe zij zich voelt en dat je begint te hopen dat ze er weer bovenop komt in dit prachtige coming of age drama wat helaas misschien wel door bijna niemand zal worden gezien. (dus kijken!)

 

 

 

kurskKursk

Een prachtig drama rond de ramp met de Kursk onderzeeër. Een ramp met een klein beetje een Nederlands tintje omdat een Nederlands bedrijf uiteindelijk de onderzeeër heeft weten te bergen. Een heel tragisch ongeluk natuurlijk wat je niemand gunt, een pijnlijk moment voor de Russische marine was dit ongeluk en een beschamende vertoning van de overheid maar gelukkig draait de film voornamelijk om de mensen die door de ramp werden getroffen, de bemanning die een zeer langzame pijnlijke dood tegemoet zien en de families en hulpeloosheid op het land. Het is iets wat mij op een of andere manier toch wist bij te blijven van deze film.

 

 

 

oceans8Ocean’s 8

Het klinkt een beetje absurd deze keuze, de spin-off van de Ocean’s serie maar ik moet eerlijk toegeven dat deze film een beetje een guilty pleasure was dit jaar. Ik kan genieten van Sandra Bullock en Cate Blanchett en in deze film lijken zij wel op hun best. Het was in ieder geval weer een verfrissende kijk op het heist genre vind ik zelf en ja, natuurlijk is het redelijk voorspelbaar (al vond ik de ontknoping erg leuk). Ik zou het niet een must-see noemen maar als hij een keer voorbij komt op Netflix zou ik je zeker willen aanraden om deze film aan te zetten want hij kijkt lekker weg.

 

 

 

 

coldwarCold War / Zimna Wojna

Een prachtig romantisch liefdesdrama dat zich afspeelt aan de beginjaren van de koude oorlog over een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd, zo wordt deze film voornamelijk omschreven en laten wij eerlijk zijn, dat was het misschien ook wel. Het draait om de liefde tussen Wiktor en Zula, twee geliefden die ondanks het feit dat hij meer naar het westen verlangt en zij steeds naar het oosten door de jaren heen steeds bij elkaar terug komen. Een liefde die sterk is en blijft door de jaren heen ondanks totaal verschillende standpunten en verlangens. Je ziet de wereld om hen heen veranderen maar dat de liefde blijft bestaan. Het is misschien wel een prachtig eerbetoon aan de liefde. Wat misschien de film een extra tintje geeft is dat het verhaal van Wiktor en Zula is gebaseerd op het leven van de ouders van de regisseur Pawel Pawlikowksi. Doordat ik al jaren een groot liefhebber ben van de Oost Europese cinema hield ik deze film al een tijdje in de gaten en wat mij vooral opviel was misschien niet zozeer dat deze film bedoeld is voor een Oost Europees publiek maar meer voor mensen in het westen om ze te laten zien hoe lastig de koude oorlog ook voor mensen in het Oosten was, het was niet altijd een keuze, mensen moesten zware beslissingen nemen, harten werden gebroken maar liefde bleef. Zeker niet de lichtste titel uit mijn lijstje maar wat een prachtige film was dit.

wreckitWreck it Ralph 2

Het geweldige Wreck it Ralph kreeg dit jaar eindelijk een vervolg en met misschien wel een heel toepasselijke titel waarbij Break the Internet (wat een populaire slogan is geweest dit jaar wanneer er weer iets “spectaculairs werd aangekondigd). Dit keer wordt de arcade aangesloten op het internet waarbij de karakters voor het eerst in contact komen met de wijde wereld. Het wordt een race tegen de klok voor onze helden wanneer het stuur van het spel Sugar Rush breekt en Ralph en Vanellope zich moeten haasten om het reserveonderdeel bijtijds te vinden en dan ook te kunnen bestellen voordat het spel definitief wordt weggehaald en zij met haar mederacers spelloos raken. Wederom een knotsgekke film die voor velen een feest van herkenbaarheid weer brengt en gedeeltelijk ook een warm gevoel van herinneringen terugbrengt aan de arcadehallen van weleer. (overigens als je een arcadehal zoekt, in Amsterdam heb je Blast Galaxy wat een geweldige plek is, met de pont achter het Amsterdam Centraal Station is het maar een paar minuten). Echter Wreck it Ralph 2 laat ook de duistere kant zien van het internet zoals het de laatste tijd is en dat maakt de film misschien wel extra bijzonder dat de film zo on-point kan zijn. Oh en vergeet niet te blijven zitten tot het einde van de aftiteling voor een sneak peek van Frozen 2.

suspiriaSuspiria

Dit is misschien wel de vreemdste film van het jaar voor mij geweest en ik ben hem gaan zien omdat ik er eigenlijk constant verhalen over hoorde dat je hem moet zien om te geloven dat er iemand zo iets vreemds kan maken. De film speelt zich af in Berlijn in de jaren 70 op een dansschool waar er op dat moment wordt getraind voor een belangrijk optreden en waar achter de schermen zwarte magie een belangrijke rol speelt. De zwarte kunsten hebben een diepe impact op de school waar niet alles is zoals het lijkt. Onder de leiding van Madame Blanc (ijzingwekkende rol van Tilda Swinton) proberen de leerlingen het stuk onder de knie te krijgen waarbij ze langzaam maar zeker dieper onder de invloed raken van het duistere geheim van de dansschool waar misschien wel alle hoop verloren dreigt te gaan voor de leerlingen. Dit is absoluut niet een film voor iedereen (draait ook voornamelijk in arthousen) en is zo vreemd en bizar dat na afloop ik nog steeds niet helemaal zeker wist wat ik nu eigenlijk had gezien. Het is dan ook nog eens een lange zit waardoor je helemaal een beetje stil er van wordt met wat je nu eigenlijk hebt gezien.

 

 

Geen Spider-Verse? Nope, geen Spider-Verse en dat is niet omdat ik de film niet wil aanraden maar puur en simpel omdat ik de film nog moet zien. Mogelijk ga ik er op 1 januari nog even naar toe en pak ik de dag erna misschien nog even een Bumblebee mee maar helaas heb ik die twee films nog niet gezien. En natuurlijk was Aquaman een leuke film maar om nu te zeggen dat ik die niet had mogen missen, nee, niet echt. Ja, ze hadden makkelijk ook een film kunnen vervangen op dit lijstje. Ik heb ook heel veel topfilms gezien die niet op dit lijstje staan maar dan was deze blogpost nog veel langer geworden.

En dat waren ze, mijn films van 2018. 23 films waar ik van heb genoten, die mij wisten te raken, wisten te boeien dan wel te intrigeren en die de juiste snaar bij mij wisten te raken. Als ik er een zou moeten kiezen als mijn absolute favoriet dan zijn dat er alsnog twee films. Crazy Rich Asians, een geweldige feel good movie die bijna net zo positief voelt als Elizabethtown en natuurlijk de de film Bohemian Rhapsody. Het zijn niet de twee beste films van het jaar maar wel de films waar ik misschien wel het meest van heb genoten.

Wat 2019 gaat brengen? Een episch filmjaar qua blockbusters al leg ik misschien wel de lat te hoog. In ieder geval weer een aantal filmbezoeken met mijn ouders.


Tagged: ,