2019!

Het is zover, wij hebben 2018 weer overleefd en dus even stilstaan met wat wij in 2019 willen bereiken zeg ik altijd maar. En gelukkig is de lijst niet zo heel erg lang.

Voor je gaat denken dat het een New Year New Me lijstje is, nee, dat wordt het niet. Wel ga ik wat meer structuur in mijn leven aanbrengen. Ik ga iets meer dingen plannen en vastzetten zodat ik niet meer alles op het laatste moment ga beslissen (al kom ik onder sommige dingen soms niet uit natuurlijk).

Streamen

Dit jaar ga ik opnieuw proberen om een beetje mijn gameplay te gaan streamen. Nieuwe games, oude games maar ook weer een passie die terugkeert namelijk het bespreken van films. Voorheen deed ik dat heel vaak op de radio tot ongeveer 2009. Iedere zaterdag, zo rond 17:00 zal ik op Twitch films gaan bespreken. Nieuwe trailers, nieuwe films, iedere week minimaal 1 review van een film die ik die week heb gezien. Ik moet nog een beetje mijn draai gaan vinden maar het zal hopelijk steeds beter gaan. Verwacht ook niet gelijk een professionele setup maar ik zal mijn best gaan doen om deze het komende jaar langzaam maar zeker te verbeteren.

Ik weet dat ik het al een tijdje eerder heb gezegd dat ik er mee wilde beginnen maar dit jaar heb ik denk ik de motivatie gevonden en ook misschien wel de juiste oplossing er voor heb gevonden.

Qua diversiteit op het gebied van games heb ik op dit moment ook een Switch aan mijn console collectie toegevoegd waardoor ik ook de pareltjes voor de Switch kan gaan streamen en ook wat vaker een indie er bij zal gaan pakken.

Films

In 2019 wil ik minimaal iedere week 1 nieuwe film in de bioscoop gaan bekijken maar het doel wordt natuurlijk uiteindelijk om zo veel mogelijk films die in premiere gaan (op de kinderfilms na) te gaan bekijken in de bioscoop. Ik zal mij ook minder gaan richten op alleen mainstream maar ook af en toe een arthouse gaan bekijken. Ik heb sinds kort een Cineville abonnement genomen zodat ik hopelijk gemotiveerd zal raken om een arthouse binnen te lopen omdat het toch even ontspannen is zonder dat ik het gevoel heb dat ik op mijn werk ben.

Gaming

Ik had het eerder al over streaming maar mijn doel voor komend jaar is hopelijk ook dat ik wat meer zal gaan gamen dan in dit jaar plaats heeft gevonden. Ik had het al over indies en ik wil ook daadwerkelijk wat meer van die kleinere titels gaan spelen. Nu een beetje qua gaming hardware alles redelijk up to date is kan ik ook daadwerkelijk mijzelf toeleggen om mij te oriënteren op een breder platform qua titels en ben ik ook niet altijd gebonden aan de soms hogere prijzen op de consoles.

De eerste weken zal ik mij nog een beetje gaan orierenteren welke titels mijn voorkeur gaan krijgen om uitgebreid te gaan spelen maar ik denk dat ik al langzaam maar zeker aan een planning kan gaan beginnen (ik wil vaak weten waar ik aan toe ben zeg maar).

Het wordt qua entertainment dus wel een druk jaartje denk ik en ik hoop mij ook te kunnen motiveren om meerdere keren per week te gaan streamen. Mijn vraag aan jullie is dan ook, kijken jullie mee?

Voor ik deze blog afsluit wil ik jullie een geweldig 2019 toewensen. Moge het een op professioneel en persoonlijk vlak een geweldig nieuw jaar worden gevuld met zo veel mogelijk voorspoed. Dat wij elkaar maar vaker mogen spreken, ontmoeten, leuke tijden mogen hebben en dat het uiteindelijk ook een memorabel jaar gaat worden.