Treinbaan (deel 1)

Met het overlijden van opa is er natuurlijk de vraag wat er met zijn spullen gaat gebeuren. Dit is na het overlijden van een dierbare voor de familie altijd al iets heel ergs lastigs om mee om te gaan en helemaal wanneer het gaat om iemand als opa wiens passies eigenlijk bij velen niet overeenkwamen. Echter de treinen waarin voor opa altijd heel erg belangrijk. Hij had het altijd over hoe het spoor door de jaren heen zo flink is veranderd en hij bouwde altijd flink aan zijn eigen spoorbaan die door de jaren heen flink veranderde.

Toen ik klein was was ik een van de weinige personen die daadwerkelijk met de treinbaan mocht spelen. Zelfs de familie uit Harderwijk van mijn oma d’r kant mocht er niet aan zitten. Ik heb dan ook vele uren passievol met de treintjes door de jaren heen gespeeld. Het was dan ook in mijn ogen eigenlijk logisch dat ik de persoon zou zijn die zich zou gaan ontfermen over de modeltreintjes in de hoop dan ooit een spoorbaan te gaan bouwen zodat ze weer zouden gaan rijden.

Na opa zijn overlijden hadden wij het eigenlijk met de familie voornamelijk over wat wij aanmoesten met zijn gigantische collectie boeken over Amsterdam. Boekenkasten vol had opa er namelijk staan. Hoe moesten wij die ooit gaan verplaatsen en wie zou dat ├╝berhaupt nog willen hebben.

De treintjes, daar hadden wij het eigenlijk niet over. Deze zaten allemaal in een klein kastje dat opa had gebouwd om ze netjes bij elkaar te houden. Langzaam begon ik ze in de doos te stoppen voor het ooit komende transport. Maar waar zouden ze naar toe gaan? Uiteindelijk begon dan de discussie wat wij er mee zouden moeten gaan doen. Bijna niemand had er eigenlijk plek voor en ze zouden toch echt wel ergens gebruikt moeten gaan worden. Afscheid kon niemand er van nemen want dit was opa zijn grootste hobby naast Amsterdam.

En toen kwam mijn voorstel. Ik zou er weer een baan voor kunnen maken. Een baan waarmee Kai dan wanneer hij ouder zou zijn mee zou kunnen spelen zoals Opa mij toen ik klein was er mee liet spelen. Een idee dat gelukkig door de familie met goedkeuring werd ontvangen en waar wij vanaf nu mee aan de slag gaan met regelmatig een update. Deze week overigens misschien wat meer updates dan latere weken omdat er nu wat vrije dagen bij zitten en ik al een tijdje bezig ben met het geheel.


Tagged: , ,