Treinbaan (deel 6)

Waar ik eerder verwachte de volgende dag nog een blog te gaan schrijven was het toch een vreemde week voor mij waardoor het schrijven van de blog wat langer duurde. Toch heb ik niet stilgezeten.

Allereerst heb ik mij een beetje zitten oriĆ«nteren op de huisjes die ik bij de baan wil hebben. Hier kwam ik helaas tot de conclusie dat er eigenlijk qua moderne bouw er heel weinig te krijgen is in N-Spoor en dat er vooral heel erg veel Duits te vinden is. Nu moet natuurlijk gezegd worden dat de grootste fabrikanten voor modelspoor in Europa in Duitsland zitten dus om een accurate omgeving te bouwen, dat gaat mij niet lukken. In dat opzicht zal het idee van een fictief Almere nabouwen komen te vervallen šŸ˜‰ (misschien maar goed ook zullen velen roepen). Het wordt dus een fictief stadje in Nederland met Duitse invloeden ;-). Ik ben namelijk niet zo creatief en handig dat ik zelf huisjes kan ontwerpen en bouwen. In dat opzicht ben ik ook altijd jaloers geweest op hoe mooi mensen al die diorama’s kunnen bouwen en hele landschappen weten neer te zetten. Ik hoop dat ik ook maar een fractie er van uiteindelijk voor elkaar zal weten te krijgen wanneer de baan uiteindelijk klaar is.

Vooralsnog blijft het op dit moment voornamelijk bij het maken van plannen en tekeningen en ideeƫn noteren van hoe ik het stadje wil gaan hebben en uiteindelijk ook de baan zelf natuurlijk. Wel gaat er in ieder geval 1 bioscoop in het stadje komen :D.


Tagged: ,