Treinbaan (deel 8)

De belangrijkste treintjes doen dus hun werk nog. Binnenkort komt er nog een treintje overigens bij namelijk een Traxx 186 (de locomotief die de Intercity Direct trekt). Deze is al digitaal vanuit de fabriek en krijgt ook zijn eigen wagons, helaas zijn er geen officiele wagons voor in N maar deze nieuwe modellen zullen het dan maar voorlopig moeten doen.

Dit klinkt misschien lui maar ik moet eerst nog flink oefenen in knutselen voordat ik daadwerkelijk wagonnetjes durf aan te passen. Voor wie het namelijk nog niet door had, modelspoor is best een prijzige hobby. Ik had het toevallig laatst met een paar collega’s op het werk over. Een collega zat mij er over uit te lachen dat ik zo een “oubollige hobby” had opgepakt. Echter een andere collega vond het juist heel bijzonder. Het is namelijk een hobby waar je misschien niet altijd veel over hoort maar als je er over hoort dan zijn de mensen er ook heel erg passievol over. Het is ook een hele brede hobby en erg populair. Alleen in tegenstelling tot iets als voetbal of gaming schreeuwt het niet zo luid. Het houdt zich een beetje op de vlakte, is niet in iedere stad in de winkels te vinden maar het is er wel vaak. Sterker nog, het zijn vaak van die hele kleine winkeltjes met doosjes tot aan het plafond met veel kastjes met laatjes en hoekjes waar dan iets weer uit komt. Het is wel grappig.

Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het ontwerpen van de tafel. Mijn oom is heel erg handig en heeft ook al aangeboden om te komen helpen met bouwen wanneer het proces op dat punt is aangekomen maar dan moet ik wel eerst even het ontwerp van de tafel aan hem laten zien. Op dit moment vloeit het ontwerp namelijk steeds in een andere vorm. Het enige wat vaststaat is dat de spoorbaan qua totale formaat vaststaat. De vorm van de tafel is ook al zeker en het wordt gemaakt in een ruimte waar de deur nog steeds dankzij die vorm dicht kan. Het enige waar ik nog een beetje over twijfel is of ik een gedeelte van de baan de lucht in wil laten gaan. Het irritante hiervan is eigenlijk dat ik dat pas zeker weet als ik de baan heb liggen. Wel staat nu al vast dat ik wat flexrails moet aan aanschaffen. Flexrails zijn lange stukken rails dat niet alleen voor rechte stukken kan worden gebruikt maar ook voor het maken van mooie vloeiende lange bochten.

Hopelijk heb ik na het weekend mijn eerste baanontwerp af. Het worden drukke dagen voor mij qua werk maar we gaan er voor toch? 😀


Tagged: ,