Treinbaan (deel 10)

Tijd voor een nieuwe update al was de laatste update nog gisteren.

Vandaag kwam er eindelijk van Arnold de Traxx 186 loc binnen samen met zes rijtuigen. Goed, de loc kan nog niet rijden want de baan bestaat nog niet maar deze locs gaan heel snel uit voorraad dus ik was blij dat ik er vroeg genoeg bij was om er een binnen te krijgen.

Mijn opa had een klein baantje om zijn locomotiefjes te testen, tenminste, baantje, het was een recht stukje rails van ongeveer een halve meter. Met een paar kleine aanpassingen heb ik hier overigens een heel mooi programmeerspoortje van kunnen maken zodat de locomotiefjes die er op staan mooi kunnen worden geprogrammeerd om digitaal te kunnen worden aangestuurd.

In eerste instantie werd ze niet gezien, werkte er niets. Nu bleek ook dat het baantje te vies was, was al jaren niet meer gebruikt natuurlijk. Dus een grondige schoonmaak was wel even nodig. Na een kwartiertje poetsen kwam alles gelukkig zonder problemen van zijn plaats en kon ik de trein een nieuw nummer geven in de Multimaus en een naam.

Na een paar minuten heen en weer rijden viel mij op dat de lampjes het niet deden, een probleem wat ik wel vaker tegenkwam en natuurlijk zag ik weer iets over het hoofd. Er is namelijk een knopje voor op de Multimaus om de verlichting aan te doen.

Dat was het in ieder geval voor vandaag. Bedtijd voor nu en natuurlijk nog even een fotootje van het treintje. Overigens weet ik dat er voor dit locje geen gepaste wagonnetjes zijn. Dat is niet zo heel erg, ik gooi er wat recente intercity wagonnetjes voor van de NS en ik ben al snel tevreden. Het hoeft van mij niet zo accuraat te zijn, je hoeft ook niet tegen mij te gaan zeggen dat de samenstelling niet correct is. Het is mijn baan! Mijn treinsamenstelling! 😀


Tagged: