Treinbaan (deel 11)

Het is weer een paar dagen geleden maar het is weer tijd voor een nieuwe blogpost met een update van de stand van zaken van de treinbaan. Hoewel er nog niet zo heel erg veel is veranderd. Ik heb allereerst mijn banenplan wat verdere finetuning gegeven ter voorbereiding op hoe ik het eigenlijk zou willen hebben en hoewel het nu is uitgetekend ben ik alweer bezig met het aanpassen van de sporen. Het frustrerende is gewoon (denk ik) dat op dit moment ik het nog niet kan neerleggen en dus nog geen indruk heb hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Het blijft tekenen tenslotte.

Ik heb ongeveer zitten opmeten hoeveel meter rechte stukken ik nodig heb en kwam hierbij tot de conclusie dat hoewel ik een flinke voorraad spoor heb liggen hier het nog niet genoeg is voor wat ik voor mij zie als baan. Dat betekent tenslotte dan ook dat het spoor niet gelijk volledig kan worden gebouwd wanneer ik de tafel heb gemaakt dus daar moet ik dan ook weer rails voor gaan bestellen (wat verbazingwekkend duur is als je het van Fleischmann bestelt maar van andere merken weer relatief goedkoop te noemen is).

Maar goed. Ik moet zo werken maar wilde in ieder geval even de blogpost afronden met mijn ontwerp van de tafel en de baan. De baan is nog niet af qua tekening maar de bedoeling is dat de twee buitenste sporen analoog zullen blijven. Er zal dus niet super veel treinen op rijden maar wat er rijdt zal daadwerkelijk worden bestuurd terwijl de binnenbaan eigenlijk vol automatisch uiteindelijk moet gaan werken. De buitenste baan gaat uiteindelijk ook een stukje de lucht in. Puur omdat het natuurlijk kan (hoop ik).