Opa is er nog steeds

Het is heel raar om te schrijven, opa die alweer twee maanden geleden overleden is die er dan nog steeds is maar natuurlijk is diep van binnen opa ook nooit weg maar vandaag was hij er wel weer heel erg dichtbij.

Ieder jaar rond het einde van de maand mei gaf opa namelijk aan alle kinderen en kleinkinderen wat geld. Omdat hij zo trots op iedereen was hoe goed zij het deden op school en omdat zij allen zo hard werken. Hij zei zelf altijd dat hij er toch niets mee deed en het zelf niet nodig had. Altijd was het een leuk bedrag om iets leuks van te kopen of wat je apart kon zetten om te sparen. En vandaag kreeg ik een berichtje van mijn vader dat wij dat de komende week nog kunnen verwachten, nog een keer een zakcentje van opa.

En omdat ik op dit moment bezig ben met de bouw van een nieuwe modelspoorbaan gaat dat geld natuurlijk er ook naar toe zoals afgesproken. Ik had namelijk al een keer aangegeven toen de familie het over de erfenis van opa sprak dat ik mijn gedeelte zou gaan investeren in de treinbaan en dat gaat dus ook gebeuren. Het zorgt er namelijk voor dat ik eerder dan gepland de digitale centrale kan gaan kopen die uiteindelijk de baan moet gaan aansturen. Maar daar binnenkort meer over.

Opa, ik kan u niet meer bellen maar ik hoop dat u weet dat ik u heel erg dankbaar ben. Dat u door iedereen hier wordt gemist en ik beloof u dat als de baan af is u er trots op kan zijn. Het is heel erg verdrietig dat u het niet meer heeft kunnen meemaken maar ik beloof u dat er met heel veel passie aan is gewerkt en dat hopelijk Kai er net zoveel van zal genieten als ik vroeger heb gedaan.


Tagged: