PostNL deel 1

Mensen die mij volgen op Twitter hebben de afgelopen twee weken wel mijn frustraties meegekregen omtrent PostNL. Het leek namelijk heel erg simpel. Ik bestelde wat voor mijn modelspoorbaan, koos voor de aangetekende verzekerde levering en voila, een dag later had ik mijn pakketje binnen. Tenminste… Dat zou je denken echter mijn dag was na Hemelvaartsdag verzonden en dus had PostNL er de capaciteit er niet voor in huis en om alles erger te maken woon ik in Almere wat net een nieuw sorteercentrum had gekregen en je raadt het al, het was eigenlijk grotendeels buiten werking en dus werd mijn pakketje vertraagd.

En dat kan natuurlijk gebeuren, niet alleen was het sorteercentrum nieuw maar ook was het heel erg druk door Hemelvaartsdag. Gelukkig zou het pakketje op maandag komen en was ik door BHV op de dinsdag vrij. Vol verwachting klopte dan ook op maandag weer mijn hart maar je raadt het vast nu al, weer vertraagd. De dinsdag zou wat slechter uitkomen dus ik had er al vrede mee dat het pakket naar het postkantoor zou worden gestuurd maar ik maakte mij weer zorgen om niets want… vertraagd.

De woensdag kwam en ging snel voorbij voor mij want het zou vroeg worden bezorgd maar het was al heel snel vertraagd. Echter op donderdag was er een verandering, er was iets nieuws en wel dat de bezorger onderweg was. Helaas na flink wat dagen dat ik er wel was en twee dagen dat de vertraging mij wel goed uitkwam moest ik nu helaas de postbode mislopen. En dat was dus ook het geval. Echter enthousiast als ik was dat het pakketje eindelijk in beweging was gekomen besloot ik om geld te betalen om er zeker van te zijn dat ik het zo snel mogelijk zou hebben en het de volgende ochtend vroeg zou kunnen ophalen op een afhaallocatie.

Maar je begrijpt het al, de volgende ochtend lag het er niet. Sterker nog, een paar uur later zag ik in de app staan dat het pakket was beschadigd en dat het retour ging naar de afzender. Flink balend heb ik uiteraard een klacht ingediend en nam ik contact op met de afzender wat er aan de hand was zodat zij niet voor verassingen zouden staan.

Zaterdag nam ik nog een keer contact op met de afzender omdat het pakket onderweg leek naar mijn afhaalpunt maar gelukkig was het pakket al bij hun binnen en helaas helaas, de rails was beschadigd. Op de dinsdag zouden zij weer verder gaan kijken.

De dinsdag kwam en mijn zending was weer onderweg naar mij toe en zou op woensdag worden bezorgd. Helaas moest ik die woensdag werken maar het was aangetekend dus mocht het niet bij de buren worden bezorgd dacht ik… Maar nee, het was bij de buren bezorgd en ik moet eerlijk toegeven, mijn band met mijn buren is niet zo heel erg goed.

Boos belde ik de klantenservice van PostNL voor de zoveelste keer weer op en eiste een uitleg. De discussie liep redelijk hoog op want hoewel de medewerkster het beleid goed probeerde uit te leggen lukte het haar niet om mij te kalmeren.

Wat een schandalig beleid heeft PostNL qua postbezorging was in ieder geval mijn conclusie. In een volgende post ga ik daar dieper op in. Gelukkig heb ik nu mijn pakje en heb ik gewoon een hele vriendelijke bovenbuurman maar wat als ik nu ruzie zou hebben met hem, zou ik dan mijn pakje definitief kwijt zijn geweest? Wat als hij op vakantie was geweest en er zat iets houdbaars in? Zoveel vragen en PostNL verschuilt zich alleen maar achter hun eigen voorwaarden…