Treinbaan deel 13

Het is weer even stilgeweest maar ik ben wel degelijk bezig geweest met de treinbaan. Het gaat alleen door de warmte de afgelopen weken wat trager dan gewenst. Gelukkig is het nu weer wat koeler en staat er dinsdag weer een relatief kleine opbouw in de planning.

Maar laat ik eerst beginnen bij wat er daadwerkelijk allemaal is gebeurd.

Nadat ik de voorlopige baantjes had weggehaald besloot ik om te beginnen aan de eerste stappen van de modules. Ik had plannen om met mijn oom te gaan beginnen aan de daadwerkelijke opbouw maar er kwam helaas steeds wat tussen en dus besloot ik op een avond na een paar biertjes dat het vast niet zo ingewikkeld kon zijn. Ik pakte de modules, pakte een schroevendraaier, wat schroeven en de plankjes voor de zijkanten van de modules en begon te schroeven en zowaar, ze zitten stevig vast, misschien niet al te recht maar dat vind ik eigenlijk ook niet echt een ramp. Op deze manier heb ik stiekem zelfs het gevoel dat ik het ook echt aan het opbouwen ben.
En dus, zitten er nu aan de lange zijdes aan de onderkant een balkje van 5cm hout om zo deze zijkant recht te houden en laten wij eerlijk zijn, het werkt. Natuurlijk zit er nog een kleine kromming aan de andere zijdes maar verder ligt de rails er relatief recht op.

Natuurlijk ga ik nog steeds samen met mijn oom werken aan de modules maar eerlijk is eerlijk, een van de grootste obstakels is eigenlijk al achter mij en dat is die panelen aan de onderkant te bevestigen, dat was eigenlijk hetgeen waar ik de hulp voor nodig had. Waar een paar biertjes goed voor zijn ;-). Maar geloof mij niet op mijn woord, zie hoe het er nu uit ziet.

De komende dagen ga ik rustig weer rails leggen, kijken hoe ver ik kan komen en hoe het er uit komt te zien en misschien dat ik ook even wat laat rijden. En ja, er is ook nieuw materieel binnen. Er is een nieuwe 1200 serie loc binnen. Puur omdat het gewoon een fijn treintje is en omdat deze trein digitaal kan rijden. Gewoon omdat het kan maar ook omdat het bijna onmogelijk is om de oude treintjes digitaal te maken. Er moet gesoldeerd worden en ik ben daar helaas niet echt een held in vrees ik. Ik kan dat niet heel erg netjes doen.


Tagged: ,