Treinbaan (deel 14)

Het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst heb geschreven over de treinbaan en dat komt simpelweg omdat het de afgelopen paar weken veel te warm is geweest om er aan te werken maar toch heb ik een update klaarliggen gelukkig.

Vorige week vroegen mijn ouders of ik ze misschien kon helpen met het leeghalen van de zogeheten garagebox waar de oude spullen nog lagen van Opa die niet zijn verkocht in de IJhallen een paar weken eerder. De spullen die voornamelijk niet zijn verkocht zijn overigens spullen die mijn oom en mijn moeder wilden hebben, foto’s, boeken over Amsterdam en natuurlijk huisjes van de treinbaan. En dus is er een flinke lading dozen met huisjes mee gegaan naar mijn huis.

En die dozen zijn eigenlijk de sleutel geweest voor de stap die ik dan ook afgelopen week heb genomen. Nadat ik voor de derde keer mijn voet stootte aan de dozen en het bijna allemaal omgooide nam ik misschien wel een drastisch besluit want nadat eerder die week mijn oom zijn visie gaf hoe hij de tafel voor zich zag ging ik daar toch op dat moment tegen in omdat ik die dozen gewoon kwijt moest en dus, ging ik hout halen om de tafels op poten te zetten. Niet alle tafels maar wel de tafels waar het grootste gedeelte van de baan op zou komen te staan. Ik moest gewoon even van de rommel af en dus op een van de laatste hete dagen ging ik naar Hudson Hout en haalde ik 12 poten van 4,4cm bij 4,4cm en 105cm.

En laat ik eerlijk zijn. Dat was misschien niet het slimste wat ik kon doen want allereerst, de hoogte was toch iets hoger dan ik had verwacht, of eigenlijk, ik ben gewoon iets kleiner dan ik dacht dan ik was. Maar er is meer waarom het niet het slimste idee van mij was want toen ik de poten van de bovenkant af vastschroefde aan de tafel viel mij al 1 ding gelijk op en dat was dat het gewoon niet stevig staat. Zelfs toen ik aan een van de zijkanten de poten vastschroefde bleef het geheel instabiel. De middelste module heb ik wel wat stabieler gekregen maar dat is uiteindelijk niet de volledige oplossing. Misschien had ik wat minder eigenwijs moeten zijn maar ik heb nu wel weer heel wat ruimte teruggekregen en het is in ieder geval voor dit moment een oplossing.


Tagged: