Ik Pas dag 39

Het is alweer 8 februari. En dat betekent dat het jaar alweer 39 dagen oud is, we zijn dus al op ruim 10% van het jaar en de reden waarom ik dat bijhoud is omdat ik al 39 dagen geen druppel alcohol heb aangeraakt, nee, zelfs geen 0,5% alcohol biertje heb ik gedronken, het is 0.0 of gewoon een frisdrankje. En ik moet zeggen, ik ben best trots op mijzelf.

Ieder jaar weer probeer ik aan Ik Pas mee te doen. Soms haal ik de 30 dagen, meestal niet maar vorig jaar was ik eigenlijk lekker op dreef, sterker nog, ik zat bijna op de 100 dagen. En toen overleed Opa. Opa zijn overlijden heeft het hele jaar invloed op mij gehad merkte ik en hoewel er niets aan te doen was natuurlijk bleef ik er de hele tijd bij stil staan en greep ik toen weer naar de fles.

Echter vorig jaar december kwam er opeens een verandering in mijn leven. In december bezocht ik Julia die ik jaren niet meer had gezien en wij hadden allebei een zware periode waarin wij waren beland die flink wat aandacht eiste. En eigenlijk zoals zij jaren eerder ook altijd wel deed wist zij mij weer op te vrolijken.

De afgelopen weken heb ik Julia bijgestaan met haar onderzoek. Dit onderzoek was niet alleen nodig voor haar maar duidelijk ook voor mij want ik heb hierdoor niet alleen de fles kunnen weerstaan maar ik heb ook heel erg veel over mijn eigen lichamelijke toestand geleerd. Sterker nog, ik heb mijn zorgverzekering opgewaardeerd naar Aanvullend 2 Sterren en zelfs een onderzoek laten doen naar mijn eigen gezondheid ondanks mijn angst dat ik iets vervelends tegen zou komen.
De uitslagen van het bloed onderzoek zijn nog niet bekend maar lichamelijk moet er toch nog wel wat veranderen. Zo moet ik toch nog zeker 5 kilo afvallen (ben al onder de 80 kilo maar we zijn er dus nog niet). Ook is mijn lever nog iets vergroot wat waarschijnlijk het gevolg is van het jarenlange vele drinken van alcohol (ze hebben foto’s gemaakt en wordt nog onderzocht dus). Mijn longinhoud is prima maar uiteraard ook daar meer onderzoek naar (ik rook niet maar velen om mij heen roken wel).
Ik ben in ieder geval super benieuwd naar de rest van de uitslagen.

Maar goed, ik dwaal af want ik wilde het hebben over Ik Pas dag 39. Eigenlijk het grootste gedeelte van de tijd nauwelijks last er van gehad. Goed, de eerste drie dagen waren redelijk zwaar, het blijft toch even afkicken maar daarna gaat het eigenlijk wel prima. Toch had ik afgelopen donderdag wel even de behoefte aan een normaal biertje. Het was een rotdag op het werk, het was een lange dag en ik was echt bekaf na veel gezeur. Toch gelukkig niet toegegeven aan de verleiding en gewoon alcoholvrij gebleven, wel een alcoholvrij biertje gepakt en ik moet zeggen dat het mij ook steeds meer en meer bevalt. Ik begin zelfs op te kijken tegen het drinken van alcohol dus wie weet is het nu wel echt zover en ben ik definitief om. Maar goed, we zijn er natuurlijk nog lang niet. Het doel dit jaar is om minimaal de 100 dagen te halen al doe ik het tot nu toe steeds in stapjes van 10 dagen. Wie weet als ik de 100 haal dat ik dan ook wel de 180 weet te halen tenslotte ;-).

We gaan het meemaken in ieder geval.