Streamen

Sinds kort ben ik langzaam maar zeker weer een beetje begonnen met het streamen. Niet al te enthousiast overigens want het is verre van ideaal zoals het tot nu toe is opgebouwd maar ik heb bijvoorbeeld vandaag weer eens mijn PS4 aangesloten en wat bleek, het is niet zo simpel als je Xbox One.

Want waar op de Xbox One het gewoon een kwestie is van aansluiten en spelen maar moet je voor de PS4 eerst even een beveiliging uitschakelen die qua leed HDCP heet.

HDCP is een beveiliging die er voor zorgt dat je niet zomaar even snel alles maar kan aansluiten op je apparaat want net als vroeger is men bang voor piraterij en gelukkig zorgt HDCP er voor dat je dan niet zomaar kan kijken als je tv of monitor dat niet ondersteunt (in mijn geval is dat mijn capture kaart).

Maar gelukkig is dat nadat je je PS4 hebt verplaatst relatief snel op te lossen, je verplaatst hem even terug naar je tv, stelt daar alles even opnieuw in en zet het vinkje bij HDCP uit. Dan moet je nog de resolutie aanpassen omdat de capturekaart niet wordt gezien door je PS4 en je kan gaan met de banaan.

Of nee, toch nog niet want de capturekaart wordt niet goed herkend door de PS4 en moet je ook daar nog even wat instellen. Lang verhaal kort, het was even wat zwoegen en mopperen (geen gevloek!) en het werkt.

Binnenkort dus op PS4 en Xbox One weer lekker aan de stream terwijl ik ook af en toe weer filmnieuwtjes probeer te delen.

Waar? In ieder geval op Twitch!