Corona (1)

Tja, dan zit je opeens thuis.

Afgelopen zondag kwam het hoge woord naar buiten nadat de dagen er voor langzaam maar zeker de Corona gevallen aan het stijgen waren namelijk dat de bioscopen dicht moesten.

En het begon eigenlijk met een iets wat onhandige mail van de CEO van het bedrijf waarin hij eigenlijk al maatregelen aankondigde voordat wij eigenlijk al plat waren gelegd. In Belgie was men namelijk al dicht maar tot dat moment waren in Nederland waren alleen wat beperkingen opgelegd qua bezoekers die maximaal aanwezig mochten zijn.

Maar de mail was het begin van het einde zo leek het wel want later op de dag, zo rond de klok van 6 was het hoge woord er dan ook uit. De bioscopen en alle horeca gelegenheden moesten de deuren gaan sluiten en dat zou dus betekenen dat er een zeer stressvolle periode aan zou breken voor mijn collega’s en voor mij.

Maar naar mate het de afgelopen dagen al wat meer duidelijk werd kwam er gelukkig vanuit de overheid ook wat meer duidelijkheden naar voren en dat was dat de overheid gelukkig het salaris van de medewerkers voor 90% aan de bedrijven zou gaan vergoeden (wat natuurlijk geweldig nieuws is) wel is hiervoor als voorwaarden gesteld dat bedrijven de overige 10% betalen en dat er geen ontslagen zullen vallen. Gelukkig is mijn werkgever hier ook mee akkoord gegaan. (aan de andere kant, zou jij de werkgever willen zijn die in zo een situatie er niet mee akkoord zou gaan, dan sta je even lekker voor lul in Europa en geeft dat rampzalige publiciteit)

Voor mij bracht echter afgelopen week nog wat meer zekerheid want het bedrijf bracht eindelijk wat meer zekerheid voor mij met het officiele loonaanbod wat het bedrijf moest doen vanwege de WAB waarbij je uren worden aangepast naar het gemiddelde dat je de afgelopen 12 maanden hebt gewerkt. Dit aanbod verzekerde mij van 40 uur per week (wat ik al minimaal werkte) en geeft mij gelijkertijd wat rust in mijn koppie omdat ik een gegarandeerd inkomen heb vanaf dat moment (moet ik mij er natuurlijk wel keurig aan blijven houden).

Maar de crisis heeft uiteindelijk invloed op alles en iedereen en ik zal dan ook uiteindelijk proberen om af en toe mijn mening over de situaties te geven. Hoe absurd het ook mag zijn hoe sommige mensen er mee om gaan.


Tagged: