Review: Happiest Season

Als iemand mij 12 jaar geleden had gezegd dat ik zou genieten van twee films met in de ene film Robert Pattinson en in de andere film Kristen Stewart dan had ik je uitgelachen.

Echter 2020 is een jaar als geen ander en Robert Pattinson en Kristen Stewart zijn flink gegroeid als acteur en actrice waarbij ze allebei hebben laten zien dat zij meer kunnen dan tienerdrama’s maken en waar Robert Pattinson dit jaar al een toffe rol heeft neergezet in Tenet zien wij Kristen Stewart zowaar stralen in een Kerstfilm.

De film draait om Abby en Harper, een stelletje waarbij Abby eigenlijk normaal gesproken Kerstmis overslaat maar dit jaar wilt Harper haar graag meenemen naar de Kerstviering van haar familie. Er is echter één klein probleempje, Harper heeft niet aan haar ouders verteld dat ze lesbisch is, iets wat zij met veel moeite nog probeert te verbergen en dat begint naar mate de dagen vorderen steeds meer een probleem te worden en een wig te splijten tussen Abby en Harper.

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden gaat het hier niet per se om een komedie maar is het misschien meer een drama film die eigenlijk ons laat zien dat wij allemaal dezelfde problemen hebben in ons leven. Iedereen probeert zichzelf anders voor te doen dan zij zijn om de mensen in je leven maar te pleasen. Om te voldoen aan een perfect plaatje en te voldoen aan iedereen’s verwachtingen.

Deze film is misschien niet de perfecte Kerstfilm die je zomaar even opzet om gezellig met zijn allen te kijken maar Kerst is misschien wel het beste moment om deze film te bekijken met de mensen waar je van houdt, iedereen die je dierbaar is en reken maar dat dit een film is die je weer doet denken aan alles waar Kerstmis tegenwoordig voor staat. En misschien is deze film wel exact wat deze Kerst nodig heeft. En eerlijk is eerlijk de cast is misschien wel perfect te noemen. Het verhaal is misschien wel in sommige aspecten een beetje cliche in een modern jasje maar ach, het is Kerst, dan mag het.

En hoewel ik de komende tijd wel wat vaker ga bloggen laat mij je nu bij deze alvast een hele fijne Kerst toe wensen. Moge je omringd zijn door mensen die van je houden, waar jij van houdt en vergeet niet, er is altijd iemand die om je geeft, zelfs als je denkt van niet.

En mocht je een luisterend oor zoeken in deze tijd van het jaar, ik ben altijd hier. Je kan altijd mij bereiken via de mail (Joris.springer@gmail.com) of via social media op bijvoorbeeld Twitter, Twitch of Facebook.

Geniet nog even van de geweldige trailer (en is Kristen Stewart niet een schatje geworden?)