Top 10 games 2020 – Nummer 10

Eerlijk is eerlijk, ik vind het vaak wel leuk om lijstjes te maken van wat mijn favoriete game of film was van het jaar. Dit jaar was een jaar dat anders was dan normaal en dus doe ik het qua games dit keer niet in een normaal lijstje en klaar maar geef ik een wat ruimere uitleg bij waarom ik het spel zo tof vond en wat voor een spel het is.

Laten wij beginnen met nummer 10: Star Wars Squadrons

A long time ago was er een spel genaamd X-Wing vs Tie-Fighter. Dit spel kwam uit in een tijd waarbij Star Wars bezig was met een comeback naar het witte doek waarin deleted scenes werden toegevoegd om zo de film een nog completer gevoel te geven. Maar 1997 was ook een tijd waarin Star Wars games bezig waren met een comeback waaronder X-Wing vs Tie-Fighter waarbij je eindelijk dog fights kon vliegen in het Star Wars universum. En hoewel het spel een legendarische status wist te behalen heeft het gewoon tot 2020 moeten duren eer wij eindelijk een vervolg kregen op dit spel. En eerlijk is eerlijk, na het Battlefront 2 debacle bleef het twijfelachtig of EA een goede multiplayer titel uit zou kunnen brengen zonder dat micro transactions de overhand zouden krijgen. 

Gelukkig was die vrees ongegrond want het spel heeft niet alleen alleen maar cosmetische micro transactions maar het spel is ook nog eens verrassend leuk geworden.
Het spel ziet er heel erg goed uit, speelt als een trein maar als je de gelukkige eigenaar bent van een VR helm op de PC of PS4 dan krijg je eindelijk de kans om je ultieme fan-droom te beleven namelijk om een Tie-Fighter of een X-Wing te besturen op een manier die je als klein kind misschien wel nooit had verwacht.

Er is eigenlijk heel weinig mis met het spel ware het niet dat het spel eigenlijk uitkomt in een periode waarbij er zo veel andere spellen uitkomen dat het een beetje is ondergesneeuwd. Dat men verder aankondigde dat er geen extra content meer zou komen (wat uiteindelijk niet zo bleek te zijn want er is gratis content bijgekomen) zorgde er eigenlijk voor dat mensen al snel klaar waren met het spel. Wilt niet zeggen dat het spel een flop is maar dat helaas te weinig mensen het spelen en dat is jammer want het is zo ontzettend verslavend te noemen met een hele leuke (helaas voorspelbare) Single Player en een hele toffe multiplayer.
De hype was groter dan het resultaat al blijft het een heel erg leuk spelletje en een waardig vervolg van X-Wing vs Tie-Fighter, het is alleen vooral gericht op een doelgroep die er niet meer op zit te wachten. Misschien dat ook wel het nostalgische gevoel de overhand heeft genomen.