Top 10 games 2020 – Nummer 6

Eerlijk is eerlijk, ik vind het vaak wel leuk om lijstjes te maken van wat mijn favoriete game of film was van het jaar. Dit jaar was een jaar dat anders was dan normaal en dus doe ik het qua games dit keer niet in een normaal lijstje en klaar maar geef ik een wat ruimere uitleg bij waarom ik het spel zo tof vond en wat voor een spel het is.

Tijd voor nummer 6: Immortals Fenyx Rising

Hey, is dat niet die caroonachtige Assassin’s Creed game zonder dat het een Assassin’s Creed game is maar wel gemaakt is door een team dat een Assassin’s Creed game heeft gemaakt? Nou, daar zit je niet zo heel erg ver naast. In dat opzicht is het dan ook een vergelijking die je heel erg snel maakt. Je zou zelfs bijna zo ver kunnen gaan dat het een spin-off is van Assassin’s Creed Odyssey omdat het diezelfde groep goden gebruikt die ook centraal staan in de Griekse mythologie.

Maar dat het spel gemaakt is door een team dat ook een Assassin’s Creed game heeft gemaakt is iets wat je eigenlijk constant zal zien als je het spel speelt. Het spel is qua gameplay namelijk heel erg herkenbaar, je kan zelfs bijna zeggen dat dit hetzelfde spel is maar dan voor een jongere doelgroep. Al is natuurlijk ook een vergelijking met Breath of the Wild onvermijdelijk wat qua grafische stijl een stuk dichter bij dit spel staat. Kortom, de studio heeft heel erg goed gekeken naar andere games in dit Action-Adventure/RPG genre en dat is natuurlijk helemaal niet een slecht voorbeeld om te nemen.

Het spel is namelijk een heerlijke combinatie van die spellen en oogt heel vrolijk en levendig wat er voor zorgt dat je eigenlijk heel erg snel blij wordt als je het spel opstart, sterker nog, de humor en het verhaal zorgt er voor dat er geen moment het spel wilt neerleggen.
Wat dan ook helpt is dat net als bij die eerder genoemde spellen kan je gelijk de hele wereld verkennen als je zou willen maar verstandig is dat natuurlijk niet want je bent eigenlijk niet sterk genoeg, sterker nog, het spel werkt heel erg vergelijkbaar als Breath of the Wild want qua gameplay werkt het eigenlijk grotendeels hetzelfde.
Het is dan ook duidelijk dat het spel qua doelgroep zich duidelijk richt op de liefhebbers van dat soort games.Dit vind je ook terug in de puzzels die je regelmatig tegenkomt, het spel heeft duidelijk goed gekeken naar wat goed werkte in Breath of the Wild en wat absoluut niet goed werkte en dat hebben ze op zo een goeie manier ook in het spel weten te verwerken dat naar mijn persoonlijke mening het dan ook dat spel voorbij weet te streven. (al moet ik toegeven dat ik uiteindelijk niet het geduld heb gehad om Breath of the Wild uit te spelen, shame shame shame, ik weet het).

De vrolijke kleuren, een luchtig verhaaltje en een hele soepel gameplay waarbij ook het combat systeem weer heel erg goed lijkt op dat uit Assassin’s Creed Odyssey (en ook heel erg goed werkt) en het groeide ook stiekem uit tot een van mijn favoriete games van het jaar. Ja, ik moet wennen aan bepaalde aspecten van de gameplay die mij eerder bij Breath of the Wild niet aanstonden maar op een of andere manier zit ik er nu wel van te genieten en wie weet zal ik nu ook meer gaan genieten van Breath of the Wild.
Oh en ja, zelfs de Nintendo Switch versie schijnt prima te doen te zijn.