Treinbaan deel 16

Het is alweer flink wat maanden geleden sinds ik wat heb gepost (sorry, druk tijdens de lockdown klinkt heel raar) en het is zelfs nog langer sinds ik wat heb geschreven over de treintjes.

Maar daar is nu verandering in gekomen. Want de afgelopen weken ben ik eigenlijk weer lekker aan het bouwen geweest met de treinbaan en ben ik zelf aan het denken om er een bergje aan toe te voegen voor een tunneltje op de baan. Hoe dat allemaal precies in zijn werking gaat moet ik nog gaan uitzoeken maar eerst even wat bewegende beelden.

En

Naar nu:

En nu zelfs met het bergje ingevuld en gereed gemaakt.

Je zou dus kunnen stellen dat de afgelopen maanden redelijk goed zijn ingevuld met de bouw aan de spoorbaan. Er is flink wat bijgebouwd met een nieuw treintje die eigenlijk ook wel het leukste treintje is dat op dit moment rondrijdt en dat is namelijk de stoomtrein. Waar je bij de andere treintjes weinig ziet bewegen is de stoomtrein natuurlijk een geweldig locomotiefje waar alle bewegingen duidelijk te zien zijn.

Wat je misschien niet zo goed ziet op de foto is de tunnel bij het bergje. Aan beide kanten zit een tunneltje om zo bij het stationnetje te komen dat onder de berg zit. Het geeft het bergje net een klein beetje extra’s.

Nu is het bergje niet zo heel erg indrukwekkend, dat weet ik zelf ook wel, misschien zelfs wel een klein kind die het beter kan dan ik maar ik heb twee linkerhanden en ben dus ook niet zo goed met dit soort dingen. Echter toch is het bergje best bijzonder. Want niet eerder is er op de treinbaan in de familie Springer een bouwwerk van de grond af opgebouwd en door middel van gips en wat kippengaas is gevormd. Het bergje is nog niet helemaal klaar, de achterkant moet nog worden gegipst en nog belangrijker, er moet nog worden geschilderd en natuurlijk wat groen worden geplaatst met misschien wat bootjes.
De komende week zal ik weer wat drukker zijn en ben ik dus wat minder bezig met het baantje maar het komt wel goed uiteindelijk denk ik zo.


Tagged: