2021 Nummer 8: Jurassic World Evolution 2

Welcome, to Jurassic Park. Een legendarische zin uit een van de naar mijn mening beste films die ik ooit heb gezien. Een film die mijn hart als dinosaurus liefhebber als klein kind heel erg snel deed kloppen met een nog beter boek dat erbij hoorde.

Jarenlang hoopte ik op een game die dit zou bieden, een uitdaging zoals een Rollercoaster Tycoon bood en later zelfs een Zoo Tycoon maar op een of andere manier moest er worden gewacht tot 2018 eer Frontier Developments eindelijk met het eerste deel op de proppen kwam. En het eerste deel was misschien wel een stuk simpeler dan de door hun eerder uitgebrachte Zoo Tycoon maar bood wel heel veel mogelijkheden voor de gamers om eindelijk een park te bouwen waar zij van droomden. Met een uitdagende campaign en de mogelijkheid om de ontwikkelde objecten ook weer te gebruiken in de Sandbox modus zorgden ervoor dat ik als fan van het bronmateriaal zat te genieten als een kind dat eindelijk zijn droomspeelgoed had gekregen.

Dit jaar kwam het gehoopte deel 2 uit en eerlijk is eerlijk, het spel ziet er niet alleen veel beter uit maar weet ook qua gameplay een stuk beter tot zijn recht te komen. Het spel heeft de opbouw van het eerste spel volledig overhoop gegooid wat er voor zorgt dat je niet alleen wat meer moeite moet doen maar dat je eigenlijk ook veel beter wordt voorbereid op wat het spel eigenlijk allemaal in zich heeft.

Het is alleen jammer te noemen dat het spel op de consoles niet zo optimaal werkt als je misschien zou hopen. Je hebt een nieuwe generatie consoles maar eigenlijk kan je niet veel groter en intensiever bouwen dan in het vorige spel. Ook is het misschien wel wat makkelijker te noemen dan het vorige spel maar dat komt misschien ook wel dat omdat je nu beter wordt voorbereid.

Eerlijk is eerlijk, ik zit gewoon te genieten van dit spel en vind het geweldig om te zien dat het mogelijk is om een zo perfect mogelijk park te maken. Omdat het niet zo ingewikkeld is gemaakt als bijvoorbeeld een Zoo Tycoon is het ook voor een brede doelgroep leuk om te spelen (die hoge leeftijdskeuring puur om wat de dinosaurussen kunnen doen bij een uitbraak terwijl de films lager zijn gekeurd doet mij mijn wenkbrauwen doen fronsen).
Ik ga in ieder geval nog een nieuw park maken voor het einde van het jaar. Hopelijk zal het spel goed verkopen zodat men het nog lang blijft ondersteunen.