2021 Nummer 3: Guardians of the Galaxy

Dit is misschien wel de grootste verassing van het jaar te noemen, sterker nog, misschien is dit spel ook wel beter dan de nummer 2 te noemen. Ik heb namelijk niet alleen genoten van de gameplay (die niet al te ingewikkeld is maar perfect passend voor mij) maar ook ontzettend genoten van de interactie tussen de karakters onderling.

Nu is het belangrijk om te weten dat deze game niet gebaseerd is op de MCU films maar juist op de comics waardoor de look misschien niet helemaal overeenkomt met de films maar de humor gelukkig wel overeenkomt. Hierdoor krijg je dus ook een perfecte combinatie tussen leuke gameplay die wordt afgewisseld met hele leuke discussies tussen de karakters. Deze discussies zijn zelfs zo goed geschreven dat ik eigenlijk tot nu toe nog niet iets ben tegengekomen wat erg overdreven of out of character leek.

Het contrast met de Avengers game dat ook door Square Enix is uitgeven (en ontwikkeld is door Eidos) is dan ook gigantisch te noemen. En dan te bedenken dat de Avengers game er voor zorgde dat heel veel gamers er heel eg sceptisch op waren of dit wel een goede game zou zijn (wat het dus gelukkig ook is).

De game biedt een geweldige afwisseling tussen de karakters, je zit namelijk wel steeds vast aan het grotendeels besturen van Star Lord maar je kan regelmatig gebruik maken van de andere karakters en soms moet je ook kiezen naar welk karakter je wilt luisteren om een bepaald gedeelte van de missie te doen. De keuze met wie je mee gaat in de beslissing heeft later ook invloed op het spel, dit zorgt ervoor dat het spel voor iedereen verschillend moet aanvoelen (al maken de keuzes voor het uiteindelijke verhaal niet zo een heel erg groot verschil).

De grootste verassing van het jaar uiteindelijk en misschien wel het spel wat mij dit jaar het hardst heeft doen lachen en mij wel de meeste afwisseling heeft gebracht.
Kom maar op met deel 2!!!