2021 Nummer 2: Halo Infinite

Ja en dan ben je alweer bij de nummer 2 aangekomen (die je best als nummer 1 mag zien maar ook wel als een nummer 3 in deze telling) en dat is Halo Infinite.

Eigenlijk moet het al een verassing worden genoemd dat deze game is uitgekomen nadat in 2020 de game in dusdanig slechte staat leek te zijn dat men al snel na alle kritieken de game uitstelde. Echter dit uitstel werd gedurende 2021 steeds duidelijker een goede beslissing te zijn geworden want niet alleen leek het spel in aanloop naar de release er steeds beter uit te gaan zien maar ook de multiplayer test momenten lieten een ijzersterke multiplayer zien waar men duidelijk heel hard aan had gewerkt.

In november ging dan de multiplayer open voor iedereen en hoewel men duidelijk een soort van systeem had neergezet waarbij je met een Battle Pass eerder toegang kan krijgen tot bepaalde armor. Echter zoals beloofd is het tot nu toe louter cosmetisch gebleven (al zien velen dit nog wel veranderen). De multiplayer echter werd gelijk met open armen door velen ontvangen en verving voor de meesten gelijk al de Halo 5 multiplayer (waar ik ook met heel veel plezier de afgelopen maanden mee heb gespeeld). De Halo Infinite multiplayer stond echter gelijk als een zeer stevig huis en zorgde voor een grote glimlach op mijn gezicht waar ik met mijn vrienden soms tot heel erg laat door bleef gaan met spelen.

En in december was het dan eindelijk zover, eindelijk weer een stevige Halo Campaign en eerlijk is eerlijk, dit jaartje uitstel van een game die geplaagd werd met horror verhalen en belangrijke teamleden die de ontwikkeling verlieten was toch een uitstekende zet te noemen. Wat 343 Industries namelijk heeft neergezet is misschien wel in heel veel opzichten de beste Halo ooit te noemen. Een grote openwereld waarbij je zelf mag bepalen waar je naartoe wilt gaan en wat je als eerste wilt doen, het staat allemaal stevig als een huis.
Helaas is de gameplay misschien niet altijd optimaal te noemen (grote verschillen in de moeilijkheidsgraad) en het verhaal misschien niet zo episch te noemen is als bij de voorgaande delen moet ik toegeven dat ik toch heel veel uren in de game heb gestoken en dat ik dan ook blij ben dat ik naast de Game Pass versie ook het spel fysiek heb gehaald om zo de collectie compleet te hebben.

Halo Infinite is niet de beste Halo game. Maar het is een goede weg terug naar de top. Als totaal pakket kan ik tot nu toe wel stellen dat het naar mijn mening de beste shooter was van 2021 in een jaar waar oude getrouwen als Battlefield en Call of Duty de plank flink hebben misgeslagen. Met de release van de game in de cloud en op de PC naast de Xbox versie denk ik dan ook dat de franchise meer mensen dan ooit tevoren zal weten te bereiken en dat je hiermee ook gelijk een compleet pakket in handen kan krijgen dankzij Game Pass voor een heel laag prijsje per maand.

Absoluut de moeite waard voor de Halo fans maar ook voor de gamers die graag eens een shooter willen spelen en die nog nooit een Halo hebben gespeeld. Voor mij de beste game van het jaar als er niet nog een andere game zou zijn uitgekomen die voor mij nog net iets leuker en beter te noemen was. Al kwam het maar omdat ik die franchise nog veel vetter vind…