2021 Nummer 1: Mass Effect Legendary Edition

En dan is het dus tijd voor de nummer 1 en die kon iedereen al van verre zien aankomen.

Mijn nummer 1 game van 2021 was het toch wel epische Mass Effect: Legendary Edition. Een prachtig eerbetoon aan de geweldige Mass Effect trilogie die een flinke oppoetsbeurt heeft gekregen waarbij eigenlijk alles van het spel is aangepakt. Van graphics tot aan geluid en bij de eerste Mass Effect zelfs wat gameplay elementen om zo beter aan te sluiten op de rest van de games.

Het gebeurt heel erg vaak dat er wordt neergekeken op remasters, iets wat heel vaak ook nog eens terecht is want vaak hebben de graphics een likje verf gekregen maar that’s it. Bij Mass Effect zie je dat de ontwikkelaar duidelijk heeft geprobeerd het spel in diverse aspecten te verbeteren om er zo voor te zorgen dat het voor een nieuwe generatie weer de must play werd die het bij de release van het origineel ook was en ik moet zelf zeggen, met mijn Mass Effect bril op dat dat ze ook meer dan gelukt is.

Persoonlijk heb ik mij met heel veel liefde weer voor ruim 100 uur gestort in de trilogie en heb ik weer van begin tot eind mijn best gedaan om het avontuur weer opnieuw te beleven, dit keer voorgenomen om andere keuzes te maken dan voorheen (wat natuurlijk niet is gelukt want op een of andere manier eindig ik weer met dezelfde eindes).
Met veel liefde heb ik weer het spel voltooid en mijn best gedaan om de melkweg te redden. en met heel veel liefde ga ik mij weer ieder jaar door de trilogie heen worstelen hopende een ander einde te krijgen (om waarschijnlijk toch weer op dezelfde plek te eindigen met dezelfde keuzes).
Het is een prachtige serie die een geweldige remaster heeft gekregen.
Wel een tip om alle delen te spelen als je deze oppakt want alleen zo krijg je de kans op het ultieme einde en zal je vast en zeker regelmatig met een grote glimlach gezien wat voor een impact een keuze in deel 1 had op een moment in deel 2 en 3.

Mijn nummer 1 is dus nu wel duidelijk lijkt mij. Mocht je geinteresseerd zijn in het spel, het staat nu op EA Play (wat ook onderdeel is van Game Pass) dus voor een zacht prijsje te spelen maar ik moet zeggen dat het wat mij betreft absoluut de moeite waard is om het spel aan te schaffen.
Ik ga in ieder geval weer het universum proberen te redden.