Games waar ik nog naar uitkijk 2022

De titel zegt het eigenlijk al grotendeels, hierbij een overzichtje per maand (met platform) waar ik dit jaar nog naar uitkijk:

Juli:

19 juli – Stray (PS5)
29 juli – Xenoblade Chronicles 3 (Switch) Afhankelijk van de recensies en gameplay

Augustus:

23 augustus – Saints Row (Xbox Series X)

September

9 september – Splatoon 3 (Switch)

Oktober

4 oktober – Overwatch 2 (Xbox Series X)
7 oktober – Marvel’s Midnight Sun (Xbox One)
7 oktober – No Man’s Sky (Switch)
11 oktober – Forspoken (PS5)
21 oktober – Scorn (Xbox Series X/Game Pass)
21 oktober – Persona 5 (Xbox Series X/Game Pass)
25 oktober – Gotham Knights (Xbox series X)
28 oktober – Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox Series X/Wachtend op Game Pass na overname Activision)

December

2 december – The Calisto Protocol (Xbox Series X)

Nog geen releasedatum dit jaar:

God of War: Ragnarok (PS5)
Hogwarts Legacy (Xbox Series X)

Nu ga ik niet al deze games kopen dit jaar. Sommige games zal ik wachten op Game Pass, anderen tot zij wat goedkoper zijn en sommigen misschien helemaal niet puur en simpel omdat ik ze al een keer op een ander platform heb gekocht of heb gespeeld.
Ik vind bijna ieder platform prachtig qua games (qua prijs voor de games moet ik zeggen dat ik daar soms wat bezwaren voor heb) en ik weet zelf ook wel heel erg goed dat ik meer een Xbot ben dan een Sony Pony maar toch ben ik heel erg blij dat ik op dit moment de drie grootste platforms (naast de PC) in huis heb staan.

Is het aanbod van 2022 mager te noemen? Ja, dat denk ik wel qua first party titels. Maar ik denk dat de eerste helft van 2022 veel heeft goed gemaakt. Al denk ik dat er nog veel gaat worden uitgesteld naar 2023.

Mocht je je overigens nu afvragen waarom er geen PC tussenstaat dan is het antwoord misschien wel een beetje vreemd te noemen maar de oorzaak hiervan ligt niet bij de games zelf maar bij het stroomverbruik van mijn PC. In deze tijd probeer ik steeds zuiniger met de energie om te gaan ivm de hoge kosten en dan is mijn PC daar helaas het slachtoffer van. De PC vreet in vergelijking met de consoles helaas te veel stroom. Iets wat alleen maar erger gaat worden vrees ik wanneer ik deze ga upgraden dus voorlopig zit dat met mijn huidige salaris er niet in. Dan koop ik liever een paar extra games.