Google Nest Hub tijdens films en series

Vanavond zat ik televisie te kijken en het viel mij op dat mijn Google Nest Hub constant tijdens de verschillende series aan het reageren was op wat er werd gezegd. Nu werd er geen Google gezegd maar op een of andere manier kreeg ik het gevoel dat er eigenlijk constant op werd gereageerd.

Nu is dat natuurlijk gedeeltelijk de bedoeling van de Google Nest om te reageren wat de microfoons opvangen maar dit was de eerste keer dat het mij opviel en ik vond het aan de ene kant heel erg grappig maar aan de andere kant ook wel heel erg verontrustend. Want voor je het weet ben je daadwerkelijk zo een sukkel die heel veel aankopen doet via zijn hub.

Misschien is het in dat opzicht wel tijd om even wat minder met gadgets bezig te zijn. Maar ik vind de reactie van het apparaatje wel heel erg grappig. In bepaalde situaties geeft het wel even wat extra’s aan de film of serie ervaring maar aan de andere kant is het wel even wat freaky te noemen.

Straks weet het apparaat nog eerder dan ik met hoe ik mijn leven moet leven en hoe mijn toekomst eruit komt te zien.