Terug aan het werk

Het is woensdagochtend terwijl ik dit type en ik zit klaar om naar werk toe te gaan. En het valt mij op hoe makkelijk je na een periode vrij weer terugvalt in de dagelijkse sleur. Vreemd genoeg begon dat dit weekend al.

Voor mijn vakantie begon ik steeds meer last te krijgen van mijn rechtervoet. Er wordt namelijk gevraagd om nette zwarte schoenen te dragen en deze schoenen zijn ook niet de meest comfortabele schoenen. Dit soort schoenen zijn niet gemaakt om 25.000+ stappen per dag te zetten en dat is iets wat op mijn werk gewoon normaal is tijdens drukke perioden of wanneer je alleen op de zalen staat om ze schoon te maken terwijl je ondertussen bijvoorbeeld ook nog andere werkzaamheden hebt.
Deze schoenen beginnen dan ook op een gegeven moment flink te slijten en worden dan ook minder comfortabel waardoor ze dan ook iedere drie/vier maanden moeten worden vervangen omdat het te pijnlijk wordt om op te lopen omdat de zool gewoon is weggesleten.

En het was afgelopen zaterdag, na twee hele rustige weken dat blijkbaar mijn lichaam zich realiseerde dat het werk weer ging beginnen want de hele dag had ik weer last van mijn rechtervoet en kwam de vermoeidheid eigenlijk weer terug die ik constant voelde tijdens het werk. Terwijl ik notabene gewoon vrij was.

Gelukkig begin ik vanaf volgende week aan mijn nieuwe functie waardoor het werk gedeeltelijk gaat veranderen. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en hoop ook zelfs dat het wordt uitgebreid naar twee dagen om op die manier niet alleen meer in het werk te komen maar ook omdat het gewoon een leuke nieuwe uitdaging wordt.

Wat trouwens wel grappig is van het Tier 2 werk, wat grotendeels via de telefoon zal gaan ipv hands on op de vloer moet ik zeggen dat tijdens mijn MKB Systeembeheer opleiding de functie was waar ik het meeste hekel aan had, de telefonische support. Iets waar ik bij mijn eerste stage ook het meeste kritik om heb gehad omdat ik uiteindelijk maar twee dagen op die afdeling had gezeten (maar dan had je mij ook niet steeds aan de balie moeten neerzetten denk ik dan).

Maar goed, het reguliere werk is weer begonnen, we lopen weer vele kilometers op een dag en het is fijn om weer de bezoekers te zien (zelfs om ze weer van de cosy seats af te moeten halen). En ik heb er zeker weer heel veel zin in. Wel heb ik nieuwe schoenen besteld zodat ik hopelijk wat comfortabeler mijn werk kan doen. Het is misschien minder netjes dan de huidige schoenen maar ze zijn daadwerkelijk bedoeld om veel op te lopen, om daadwerkelijk die vele kilometers te maken en in dat opzicht ben ik heel erg hoopvol dat het wat gaat helpen. Dat het ook nog eens met mijn nieuwe functie gepaard gaat met wat minder lopen zorgt er hopelijk ook voor dat de schoenen wat langer mee gaan. Als zij tot aan december mee gaan ben ik al heel erg blij.