Avatar

Er zijn maar weinig films waar ik nooit genoeg van krijg, Avatar is er 1 van, de film is misschien niet zo veel op het gebied van verhaal maar hoe hij is gemaakt en hoe hij uiteindelijk op het grote witte doek te voorschijn is gekomen is natuurlijk wel uniek te noemen, door middel van de nieuwste technieken heeft namelijk James Cameron een compleet nieuwe wereld gemaakt die zelfs mensen heeft doen verlangen naar een verblijf op die “hostile environment”. Natuurlijk is het maar een sprookje en is het gewoon te goed en te mooi om waar te zijn maar als mens mag je toch dromen?

Ach ik kan het wel een guilty pleasure noemen deze film want ik heb hem twintig keer in de bioscoop zitten kijken wat aan de ene kant natuurlijk belachelijk veel te noemen is maar als je zo een prachtig product kan maken dan kan het niet anders dan dat mensen er ook echt van zitten te genieten. Niet voor niets is deze film dan ook een van de best bezochte films van de afgelopen paar jaar te noemen in Nederland en de best bezochte film wereldwijd (qua recette opbrengst in iedergeval).

Maar goed, af en toe vind ik het gewoon heerlijk om naar deze film te kijken en helemaal weg te dromen. Ik ben dan ook blij dat er een special extended edition is uitgekomen die nog langer duurt en mij nog meer van deze prachtige plek zal laten genieten. Jammer dat er niet meer van dit soort films zijn zou ik haast zeggen maar als er meer van dat soort films zouden zijn maar ja, dan zou deze niet meer zo bijzonder zijn. Gelukkig komen er snel twee vervolgen van :D.