Lagere zorgpremie?

Vandaag kwam in het nieuws dat Minister Schippers pleit voor een lagere zorgpremie en ik moet zeggen dat ik het daar 100% mee eens ben!!!

Sinds mijn 18e heb ik namelijk nog geen gebruik gemaakt van mijn zorgverzekering. Al die jaren “schadevrij” en blijkbaar in tegenstelling tot een autoverzekering (waar men veel ergere schade kan veroorzaken) ben ik in dat opzicht eigenlijk vooral een winstmachine want al die maanden premie gaan bovenop een stapel van “winst”.

Nu klop ik dit nu wel even af want ik heb geen zin/behoefte en noodzaak om ziek te worden en begrijp ik best dat de zorg betaalbaar moet blijven echter, geef mensen die nauwelijks/geen gebruik maken van de zorg een korting, het hoeft niet veel te zijn maar houd er een beetje rekening mee of plaats de no-claim weer terug zodat die mensen die gezond leven ook weer een extra motivatie krijgen om zo door te gaan :).

Maar, door zo een maatregel is het natuurlijk niet de bedoeling dat mensen die wel gebruik maken van de zorgverzekering meer moeten gaan betalen!!!

Niet verhogen dus maar alleen maar verlagen :), houd het binnen de perken en verminder de walgelijke winsten die verzekeringsmaatschappijen maken terwijl de premies alleen maar hoger worden!

 

1 comment

Comments are closed.