Steve Jobs nu een Disney Legend!

Steve Jobs is een man die door sommigen ook wel de Da Vinci van deze tijd wordt genoemd, een man die een visie voor de toekomst had waar het leven makkelijker werd gemaakt op een elegante manier. Het moest voor de gebruiker niet alleen er mooi uit zien maar het moest ook gelijk werken, je moest een apparaat in handen krijgen en gelijk weten hoe je het moest bedienen.

Maar Steve heeft naast het ontwerpen en bedenken van zeer elegante computers, prachtige tablets, muziekspelers en telefoons ook iets anders gedaan, hij heeft een kleine animatiestudio, die onderdeel was van Lucasarts, gekocht, een studio met de naam Pixar.

Dankzij zijn investering kreeg Pixar de mogelijkheid om langzaam maar zeker uit te groeien van een studio die de eerste Oscar won voor een korte computeranimatiefilm en uitgroeide tot misschien wel een van de meest toonaangevende animatiestudios van dit moment en dat allemaal omdat hij vertrouwen had in een kleine studio die zelfs op het punt stond om gesloten te worden.

Steve Jobs heeft niet alleen gezorgd voor een revolutie op het gebied van technologie voor consumenten maar ook voor een revolutie en acceptatie op het gebied van computeranimatie voor films en heeft overduidelijk zijn stempel op de mensheid gedrukt.

Niet voor niets heeft Disney hem dan ook, mede dankzij zijn rol in de digitale evolutie qua verspreiden van digitale media en vooral voor zijn rol in Pixar hem uitgeroepen tot Disney Legend!

Overigens komt later dit jaar, 5 september om precies te zijn, de film Jobs uit, met Ashton Kutcher als Steve Jobs. Deze film, over het leven van Steve Jobs zal laten zien hoe hij Apple groot maakte en misschien wel een van de meest toonaangevende bedrijven ooit is geworden.

1 comment

Comments are closed.