Club Cell of Club Hell?

Almere is een nieuwe uitgaansgelegenheid rijker, Club Cell, gevestigd in de oude bioscoop en misschien een beetje in een uithoekje van het centrum, want steek je de ene weg over dan kom je bij het verzamelpunt van het ondergrondse afvalsysteem van de stad, schuin tegenover kom je bij het politiebureau en recht tegenover gelukkig wel een ruime (betaald) parkeerplaats. Wel is het makkelijk er te komen, je loopt door de stationsstraat, gaat bij de kijkshop naar links en je loopt rechtdoor tot je het ledpaneel aan de voorkant ziet.

Club Cell is een club die internationale allure moet gaan uitstralen (fijn zo vlak bij het centrale verzamelpunt van het ondergrondse afvalsysteem maar je merkt er niets van gelukkig) waarbij internationale namen moeten gaan draaien. Kaartjes kan je van te voren voor hun feesten aanschaffen bij o.a. Primera (vestigingen in Almere Buiten en Almere Haven, niet in het centrum) voor €10,- waarbij je sneller naar binnen kan of aan de deur voor €15,- waarbij het iets langer kan duren voor je naar binnen kan.

Nu gebiedt eerlijkheid mij om te zeggen dat het al een club is waar ik niet naar toe zou gaan want eerlijk is eerlijk, de muziek is niets voor mij, men gaat zich er tenslotte richten op Hardstyle en dat is niet mijn stijl, geef mij maar scheurende gitaren :). Maar naar aanleiding van hoe mensen reageren op de openingsavond en hoe de club zelf reageert op de kritiek voelde ik mij geroepen om toch even lekker mijn mening duidelijk te maken.

Op 16 augustus was de try-out van de club en al was de muziek volgens mensen nog niet helemaal zoals het moest klinken was men toch redelijk tevreden, er kwam een positieve vibe dus mensen werden geinteresseerd en nieuwsgierig. Ook het roepen dat het openingsfeest “uitverkocht” is en je alleen nog maar een paar kaarten aan de deur kon krijgen doet het ook altijd wel goed.

Een paar collega’s besloten om de proef op de som te nemen en kochten kaarten in de voorverkoop. Daar aangekomen waren er twee rijen, helaas werd er niet aangegeven welke rij er nu was voor de mensen met kaarten en voor wie er nog kaarten moesten kopen. Een van mijn collega’s vertelde dat ze iemand sprak die al ruim 1.5 uur in de rij stond en waar de ene rij als een speer ging ging de andere rij met een slakkengang, de rij met een slakkengang was overigens niet de rij voor mensen die nog een kaartje moesten kopen, nee, zij hadden al een kaartje, lekkere fast-pass dus ;-). Voor hun duurde het te lang en zijn dus niet verder gegaan.

Het volgende gedeelte is gebaseerd op berichten op Twitter en op de Facebookpagina van Club Cell zelf.

Wanneer je de kans had om bij de deur te komen werd er bij velen moeilijk gedaan om de  kleding die ze aanhadden, blijkbaar mag je als vrouw zijnde niet een sjaaltje omhebben (ook al kan je die bij de garderobe achterlaten) en ook All-Stars zijn niet gewenst in de club. Maar dat hoor je pas aan de deur, bij de norse bewaking, nadat je dus bijna 2 uur in de rij hebt gestaan (en dan heb je nog de moeite genomen om van te voren een kaartje te kopen)… Ook op de website staan die kledingeisen niet genoemd ten tijde van dit schrijven. All-Stars vallen tenslotte niet onder sportschoenen en sjaaltjes vallen vaak juist onder nette kleding bij dames.

Mocht je binnenkomen moet je allereerst goed opletten waar je staat want sta je naast de trap die naar de VIP lounge gaat (€400,- voor een tafeltje met een fles champagne en persoonlijke bediening maar of je daar nu zo blij mee moet zijn) dan bestaat de kans dat je eerst een opmerking krijgt van een van de medewerkers en daarna een laatste waarschuwing van de bewaking krijgt omdat je er anders uit wordt gezet. (vragen om daar niet te staan is blijkbaar te moeilijk)

De muziek zou goed zijn echter men zegt dat het geluid kraakte (beide dagen?) en niet zo hard was als men had verwacht, hierover klaagden zelfs DJ’s, de DJ’s die kwamen opdagen tenminste want ook daar wordt op het internet over geklaagd, niet alle DJ’s zijn op komen dagen. Maar gelukkig had de club wel “Internationale Top DJ” Fajah Lourens geregeld. Wie dat is? Ze heeft o.a. in Goede Tijden Slechte Tijden gespeeld, in de film Stiletto en Als Je Verliefd Wordt. Verder heeft ze in Expeditie Robinson de finale gehaald en meegedaan aan So You Wanna Be  A Popstar. En ook heel belangrijk, ze is een lingeriemodel. Het oog krijgt dus wat maar het oor? Tja, ze heeft nummers van Punjabi MC een remix gegeven maar voor een openingnight werd eigenlijk toch wel door veel mensen een grotere naam verwacht, misschien DJ Alvaro een betere keuze geweest? (lokaal en internationaal een grote naam, hij komt uit Almere tenslotte) Maar goed, als ze niet kon draaien was ze niet gevraagd maar ik heb (net als velen) vaak mijn twijfels als een acteur/actrice opeens een DJ wilt worden…

Een veelgehoorde klacht is dat het personeel erg onbeschoft en seksistisch was, uiteraard krijgen vrouwen eerder drankjes dan mannen (dat schijnt normaal te zijn in dat soort gelegenheden) maar er kon nauwelijks een vriendelijk woord vanaf en men riep zelfs op Twitter dat zelfs het H&M personeel vriendelijker is. Er is dan ook meerdere malen geopperd dat het personeel een cursus klantvriendelijkheid moet volgen.

Maar, waarom zie je dan niets hierover op Club Cell’s Facebook pagina staan denk je dan… Dat stond er wel maar die berichten zijn door Club Cell zonder enige mededeling verwijderd van de pagina, misschien wel onder het mom van “het feestje is geweest” maar je zou juist denken dat mensen daar hun leuke ervaringen na afloop zouden kunnen plaatsen maar nee, er werd veel geklaagd over het personeel, de veel te lange rij, het slechte geluid en dat voor een club met internationale allure de avond eigenlijk meer een deceptie was. Maar in plaats van dat ze het laten staan en reageren/excuses er voor aan bieden wordt het dus weggehaald.

Ja, het was hun openingsavond en je zou een uitgaansgelegenheid dan vaak wel wat vergiffenis schenken maar niet wanneer je zo hoog van de toren blaast dat je zo een grote club bent met top-acts en fantastisch geluid en dat je een club bent die te vergelijken is met de daadwerkelijk grote clubs als Jimmy Woo’s. Bij een try-out mag je dan nog op je bek gaan en hoor je er geen kip over maar als je bij je opening op je bek gaat op zo een manier als deze club en dat je eigenlijk zo omgaat met klachten. Dan denk ik niet dat het lang zal duren voor er weer een pand leeg staat want je jaagt gewoon je klanten weg op die manier.

Hoge prijzen, lange rijen en klantonvriendelijkheid, ik hoor het al in mijn omgeving, de keuze blijft wel bij Anno (e.d.) de toegangsprijs die je bespaart kan je mooi uitgeven aan een paar drankjes en als je na een uur weer weggaat voel je je niet zo genaaid datje zoveel hebt betaald.

Jammer dat Club Cell dus blijkbaar zo omgaat met de klachten en met Social Media dat die slechte ervaringen de boventoon voeren en dat je eigenlijk nauwelijks hoort of het nu echt gezellig daar is. Time will tell how it is going to end!

Misschien had het beter een bioscoop kunnen blijven? 😉

1 comment

Comments are closed.