Omroep Flevoland, nieuws dichtbij maar wel te laat

Best bijzonder, op 26 september ging De Nieuwe Wildernis in premiere in de Nederlandse bioscopen. Vooral voor Flevoland een belangrijke film want het is heel erg dichtbij. Het is dan toch wel bizar te noemen dat de wekelijkse filmrubriek van Omroep Flevoland het heeft over de film Prisoners (die al een week draait) en over de film Wolf (die ook alweer een week draait). Verder wordt er ook nog gesproken over Voyage of Time (die mogelijk misschien als hij nog uit komt pas volgend jaar uit komt). Bijzonder denk je dan wel maar… waarom loop je dan een week achter en praat je niet over de film die op dit moment niet alleen volle zalen trekt en ook nog eens op dit moment de best bezochte film is? Ik bedoel, de film gaat over een natuurgebied dat naast de deur ligt. Ik heb het inderdaad over De nieuwe wildernis. hele omroep komt al een week klaar over de berichtgeving van die film maar… de wekelijkse filmrubriek heeft het over films die al een week draaien en die misschien volgend jaar uitkomt… Verder is het misschien voor sommige mensen interessant dat Prisoners in Amerika bovenaan stond in de box-office maar volgens mij was dat in Nederland niet helemaal het geval (nu heb ik zelf die cijfers niet dus pin mij hier niet op vast).

Persoonlijk denk ik dan, als je als omroep wekelijks een vast item hebt over bioscoopfilms, houd het dan ook up to date en loop niet constant 1 of meerdere weken achter… Maar, vorige week werd wel gelukkig Hoe Duur Was De Suiker behandeld, jammer dat Utopolis niet werd genoemd maar wel de twee andere bioscopen in Flevoland waar hij draaide terwijl hij op diezelfde dag ook in Utopolis ging draaien.

Nu luister ik al minder naar de regionale omroep juist vanwege deze ergernissen (en waar ik mij al lange tijd aan erger) maar omdat deze week een film in premiere ging die juist lokaal was opgenomen was ik er heel erg nieuwsgierig naar wat er over werd verteld. Een extra grote schande dus eigenlijk dat er geen woord over werd gezegd tijdens dat radiopraatje.

De vraag die dan ook bij mij naar boven komt, is het niet beter voor Omroep Flevoland om te stoppen met het filmpraatje omdat het toch steeds achterloopt en regelmatig niet klopt. (kijk bijvoorbeeld naar Springbreakers dat werd behandelt toen die film alweer uit de Flevolandse bioscopen was en andere films die als nieuwe films werden genoemd terwijl ze alweer een tijdje in de bioscopen draaiden).

Laat in iedergeval zien dat jongeren eigenlijk weinig te zoeken hebben want als de filmagenda al constant achterloopt dan kan je er qua uitgaansfestiviteiten ook maar beter niet op rekenen.

Dit bericht is gebaseerd puur op mijn eigen mening en is ook alleen mijn mening. Het is een ergernis die ik al een paar maanden heb maar het negeren van een film die zo groot en belangrijk is voor Flevoland is eigenlijk wel schandalig te noemen naar mijn mening! Wilt u contact met mij opnemen over deze blogpost dan kunt u mij een e-mail sturen op info@joristhewise.nl ik sta altijd open voor een gesprek maar het wordt niet gewaardeerd als u iemand anders benadert over deze post tenslotte is het mijn post en mijn mening en niet die van anderen!

1 comment

Comments are closed.