Babe van de week: Yuriko (Rinko) Kikuchi

Het is alweer een tijd geleden (kan het beter babe van de maand gaan noemen maar mijn goede voornemen is meer te gaan bloggen dus laten we gaan hopen dat ik me er aan kan gaan houden) maar er is weer een bijzondere vrouw die deze week met haar nieuwste film in premiere gaat. Ik heb het dan over Rinko Kikuchi. Wie? Tja, ik weet het, het is niet echt een naam die je heel snel tegenkomt en in het westen heeft ze ook niet zo heel veel films gemaakt.

De paar films die ze echter in het westen heeft gemaakt waren daarentegen wel stuk voor stuk titels die haar veelzijdigheid tonen als actrice. Zo heeft ze bijvoorbeeld voor haar rol in Babel zelfs een Oscar nominatie gekregen. Verder heeft ze dit jaar niet alleen in de blockbuster Pacific Rim gespeeld (wat in mijn mening een van de beste 3D films is tot nu toe!) maar speelt ze ook in de langverwachte samoerai fantasy film 47 Ronin.
Haar komische kant laat ze overigens zien in de actie/komedie The Brothers Bloom waar ze misschien weinig spreekt maar vooral met haar mimiek een blijvende herinnering op je achter laat en van alle karakters vooral in je hoofd blijft zitten.

Wat mij vooral betoverde is haar houding in interviews, zo vriendelijk en beleefd.

Hieronder een van haar interviews, let vooral op het einde 🙂

En een van haar leukste rollen namelijk in Naisu no Mori: The First Contact