Serious Request en de Voedselbank

Kunnen die jankerds over het feit dat Serious Request steeds samenwerkt met het Rode Kruis voor een goed doel buiten Nederland een keer stoppen daarmee???

Ik hoor keer op keer het geroep dat ze de Voedselbank moeten kiezen als goede doel… Mijn vraag is echter, hoeveel geef je zelf aan de voedselbank dan? Hoeveel boodschappen geef jij aan ze wanneer je je boodschappen haalt bij de Appie, want die grootste boeroepers halen hun boodschappen bij de Appie en maar roepen dat ze het zwaar hebben om even later weer geld uit te geven aan een nieuwe TV of aan vuurwerk of nog een slof peuken!

Ik doe liever boodschappen bij de Lidl en geef een volle tas met boodschappen aan het voedselloket dan dat ik constant bij de Appie boodschappen doe.

Serious Request geeft juist aandacht aan problemen waar je nauwelijks over hoort omdat het vaak problemen zijn waar wij in Nederland geen last van hebben en omdat men liever hier moppert op de overheid dan dat er problemen buiten Nederland worden behandelt. Nederlanders vergeten nu eenmaal dat dingen die wij niet meer dan logisch vinden gewoon in veel landen nog steeds problematisch zijn. De stille rampen zoals het Rode Kruis ze noemt.
En als je dan zeikerds hebt die boos worden omdat een politieke partij bezwaar maakt omdat er een vuurwerkpakket wordt uitgedeeld bij de voedselbank omdat die mensen anders hun centen apart moeten leggen voor een vuurwerkpakket dan wordt eigenlijk alleen maar meer en meer bevestigd dat ontzettend veel mensen hun prioriteiten op de verkeerde plek hebben liggen… Ik bedoel als je liever geld uitgeeft aan vuurwerk dan aan eten en dan maar een voedselpakket haalt bij de voedselbank dan heb je daadwerkelijk een groot gat in je hoofd en je prioriteiten op de verkeerde plek liggen (en dat zijn waarschijnlijk ook de grootste jankerds over dit soort acties, die hebben liever A merken in zo een pakket met als het even kan gratis sigaretten erbij zodat er weer een pakket met de auto op kan worden gehaald en er langer van de uitkering kan worden genoten en misschien weer naar Spanje op vakantie kan worden gegaan). En kom ook niet met het argument dat de problemen daar gedeeltelijk zelf worden veroorzaakt want voor een groot gedeelte is West-Europa daar verantwoordelijk voor geweest in de vorige eeuwen!

Van mij mag 3FM door gaan samen met het Rode Kruis. Ga door met Serious Request, die ene week per jaar voor Kerst drukken jullie onze neus op de feiten en eigenlijk is het schandalig dat Serious Request nog steeds nodig is! (persoonlijk vind ik het nog schandaliger dat bijvoorbeeld Dubai en Abu-Dabi geld besteden aan dure pretparken tientallen dure auto’s en luxe hotels terwijl er zoveel armoede om hun heen is die zij allemaal zouden kunnen oplossen)

Overigens hebben ze dit jaar weer een recordbedrag opgehaald. De eindstand is namelijk €12.302.747,-