Babe van de Week: Lara Croft

Jazeker, je leest het goed, de laatste babe van het jaar is de vrouw die dit jaar de ultieme come-back maakte… En ze is niet eens een echt persoon maar een digitaal karakter van een van de grootste franchises in de game industrie.

Het begon in de jaren 90 eigenlijk, Eidos waagde een gok om een vrouwelijk karakter als hoofdrolspeelster van een action adventure te maken, iets wat tot op dat moment eigenlijk zelden werd gedaan want het zou niet “stoer” zijn. Tomb Raider was echter een groot succes, Lara Croft stond gelijk te boek als een voorbeeld van Girl Power met haar twee guns en haar halsbrekende avontuur. Al snel kwamen er diverse vervolgen met nog meer stunts en nieuwe wapens. Helaas kwam er langzaam maar zeker een beetje de sleur in, de tombes werden op het dieptepunt zelfs vervangen door de grote stad toen ze in Angel of Darkness te zien was. De serie leek een beetje het doel voorbij te zijn gelopen en te vergeten waar ze nu eigenlijk om draaide.

In 2006 kwam Tomb Raider: Legend uit, de eerste reboot van de serie waarbij ze terugkeerde naar de kracht van de franchise namelijk het verkennen van tombes en met halsbrekende stunts puzzels op te lossen. Het spel had een wat duisterdere look dan de voorgangers en wat realistischer en al snel kwam het vervolg, Tomb Raider: Underworld waar men verder ging in die richting. Helaas bracht deze titel niet het verwachte succes. Het gevolg was dat Square Enix besloot om Crystal Dynamics een nieuwe reboot te maken. Crystal Dynamics bracht hierbij een nieuwe look, een rauwere Lara Croft, een die niet alleen de bloedmooie archeologe is die wij kennen uit de games maar ook een die niet langer er perfect uit blijft zien maar ook daadwerkelijk gewond raakt, een menselijkere Lara Croft dus, dichter bij de speler dus, realistischer.

Niet alleen was het spel een gigantische hit (en komt het ook naar de next-gen consoles) maar ook heeft het Lara Croft weer helemaal terug op de kaart gezet en zijn er zelfs weer geruchten dat er een film over haar komt. Terwijl de eerste twee films over haar absoluut geen flop konden worden genoemd, ze waren zelfs de eerste succesvolle game verfilmingen waarbij Angelina Jolie een zeer overtuigende Lara Croft neerzette.

Sommige fans konden daar overigens niet langer op wachten en dus hebben zij zelf een film gemaakt gebaseerd op haar meest recente avontuur:

 

In ieder geval, voor de come-back van het jaar, voor het feit dat ze nog steeds mensen weet te inspireren en voor alles wat ze voor de game-industrie heeft gedaan is het niet meer dan logisch dat de laatste Babe van de Week van dit jaar natuurlijk Lara Croft is.

tomb_raider_2013-wallpaper-2048x1152