Babe van de Week: Yuna (Final Fantasy X)

Ik weet het, ik weet het, alweer een virtueel karakter maar voor mij persoonlijk een zeer bijzonder karakter, zij zorgde er namelijk voor dat ik voor het eerst daadwerkelijk verliefd werd op een spel. Ik weet het, het klinkt een beetje vreemd maar door de manier dat Final Fantasy X speelde, door de verhaallijn, door de karakters, door je doel in het spel en alles er omheen speelde ik voor het eerst een Final Fantasy titel helemaal uit, ik heb er meer dan 100 uur in gestoken en toen ik klaar was was ik kapot. Ik was voor het eerst door een spel emotioneel helemaal leeg en moest zelfs een traan laten gaan. Een proces dat bij Final Fantasy X-2 eventjes werd herhaald en wat waarschijnlijk aan het eind van deze maand mogelijk weer gaat gebeuren wanneer het spel naar de PS3 en de Vita zal komen (overigens zal ik het spel gaan spelen op de Vita, eindelijk een RPG waar ik echt zin in heb om te spelen).

Yuna zelf is overigens een karakter dat naar mate het spel vordert verandert van een meisje dat gewillig doet wat ze moet doen (namelijk zich voorbereiden om zich op te offeren) in een onafhankelijke vrouw (goed nog steeds meisje misschien qua gedrag op momenten in het spel maar dat is misschien ook wel hoe Japanners haar het liefste zien) die recht voor haar doel gaat en zich niet langer laat tegenhouden door anderen, iets wat ze doortrekt in X-2 om uiteindelijk hopelijk ooit weer bij Tidus te zijn.

Overigens was Final Fantasy X de eerste Final Fantasy titel met stemmen en misschien wel daarom pakte het mij meer dan de titels daarvoor want persoonlijk heb ik nooit gesnapt waarom Final Fantasy VII nu zo tof was…